Afbeelding
Foto:

Klinkende Stonde in de kerk van Tolbert

zondag 28 april 2024 15:00

TOLBERT - Op zondag 28 april staat de Historische Kerk van Tolbert in het teken van een vertelling vol rijke beelden bijgestaan door muziek van de Duitse componist Heinrich Ignaz von Biber (1644-1704) op diverse kleine instrumenten. 

De oude kerk in het centrum van Tolbert staat er al eeuwen. Het is al jaren het middelpunt van het dorp en heeft veel tijden zien komen en gaan en weer komen. Toch is het nog altijd een ontmoetingspunt waar mensen samenkomen voor verstilling, feestelijkheden en andere belangrijke gebeurtenissen.

Ongeveer datzelfde geldt ook voor het verhaal dat centraal staat op deze zondagmiddag: het is de oudste tekst in de serie van Klinkende Stondes in de kerk dit voorjaar en ondanks dat het ruim tweehonderd jaar geleden geschreven is, is het nog steeds actueel en voor een goed verstaander een tekst met meerdere lagen.

Het gaat om een door Heleen de Weger in eigen vertaling voorgelezen verhaal van de Duitse schrijver en dichter Novalis (pseudoniem van Friedrich von Hardenberg, 1772-1801): ‘Het Verhaal van de Kooplieden’ uit diens roman Heinrich von Ofterdingen.

Datum: zondag 28 april /15.00 uur - 16.00 uur / Gratis toegang