Bibliotheek Marum en Grootegast organiseren bijeenkomst online veiligheid

dinsdag 21 november 2023 14:00

MARUM- Bibliotheken Westerkwartier organiseren in samenwerking met Seniorweb Westerkwartier een bijeenkomst over online veiligheid. Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders behoefte hebben om meer te leren over hoe zij online oplichting kunnen herkennen en voorkomen. Online veiligheid begint uiteraard bij goed opletten. Maar waar moet je op letten? Welke voorzorgsmaatregelen kun je nemen? Wat betekenen termen als phishing, tweefactor-authenticatie of gijzelsoftware? 

 Seniorweb legt dit, en meer, allemaal uit in een presentatie over online veiligheid in de bibliotheken van Grootegast en Marum. Na afloop is er ruimte voor praktische digitale hulpvragen. 

De presentatie over online veiligheid wordt tweemaal gegeven: op 7 november in de bibliotheek in Grootegast en op 21 november in de bibliotheek in Marum. Beide bijeenkomsten beginnen om 14.00 uur. Aanmelden kan in de bibliotheek of via de website: biblionetgroningen.nl/agenda.