Bijeenkomst over online veiligheid

dinsdag 21 november 2023 14:00

GROOTEGAST/MARUM - Bibliotheken Westerkwartier organiseren in samenwerking met Seniorweb Westerkwartier een bijeenkomst over online veiligheid. Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders behoefte hebben om meer te leren over hoe zij online oplichting kunnen herkennen en voorkomen. Seniorweb legt onder andere uit waar men op moet letten, welke voorzorgsmaatregelingen er genomen kunnen worden en wat termen als phishing, tweefactor-authenticatie of gijzelsoftware betekenen. Dit doen zij aan de hand van een presentatie over online veiligheid in de bibliotheken van Grootegast en Marum. Na afloop is er ruimte voor praktische digitale hulpvragen. De presentatie in Grootegast vindt plaats op 7 november en de presentatie in Marum op 21 november. Beide bijeenkomsten beginnen om 14.00 uur. Aanmelden kan in de bibliotheek of via de website: biblionetgroningen.nl/agenda.