Afbeelding
Foto: Eigen foto

Roder Weihnachtsmarkt met ‘poffertjes en stroopwafels’

zaterdag 9 december 9:00 - 23:00

RODEN – Een van de grootste kerstmarkten in het noorden van Nederland, dat is de Roder Weihnachtsmarkt die zal plaatsvinden op zaterdag 9 en zondag 10 december. Al jarenlang is de markt het middelpunt van gezelligheid, sfeer en gemoedelijkheid. De in tientallen lichtjes opgetogen Brink vormt samen met de Catharinakerk altijd weer voor een idyllisch plaatje. De horeca opent massaal zijn terrassen waardoor een ontzettend gezellige kerstsfeer wordt gecreëerd.

Ook dit jaar weet de Vereniging voor Volksvermaken Roden in samenwerking met de Zakenkring Roden weer een bomvolle editie te organiseren. Meer dan tachtig kramen brengen de bezoekers kerst, cultuur, gezelligheid, eten & drinken. En met dertig houten ‘huisjes’ komt iedereen in de stemming. Dit tweedaagse evenement weet mensen te trekken vanuit het hele noorden. Ook voor kinderen is er veel vertier. Zij mogen gratis gebruik maken van de kunstijsbaan en draaimolen. Schaatsen meenemen hoeft niet, deze zijn gratis in bruikleen. Ook zal de kerstman geregeld een ronde doen over de markt. De honger en dorst wordt gestild door heerlijk warme Glühwein, overheerlijke curryworsten, poffertjes met poedersuiker en natuurlijk die oer-Hollandse kop snert. De fijnproever gaat voor de speciale winterbiertjes. De warme chocolademelk met slagroom zorgt voor het warme gevoel op deze koude dag. Eerdere edities hebben wel eens te maken gehad met motregen en windvlagen, maar de organisatie gaat ervan uit dat dit jaar de markt gehuld wordt in witte sneeuw. De kerstbomen, kampvuurtjes en gekleurde lichtjes maken de bezoekers ‘Christmas ready’. Het feest is compleet met livemuziek van diverse zangkoren en orkestjes. Ook de moeite waard zijn de koren die in de Catharinakerk zullen spelen. De warme klanken weten het publiek door de geweldige akoestiek ieder jaar te roeren. De mannen van ‘Oude Maasweg’, The Amazing Stroopwafels, zullen vanaf zaterdag 14.15 uur het podium gaan betreden. Dit optreden heeft theater de Winsinghhof weten te regelen. Zij zullen namelijk in de avond in het theater zelf optreden. Op zowel zaterdag en zondag zullen verschillende koren op het podium staan. De verbinding met culturele trekpleisters zoals Museum Havezate Mensinge maakt het voor bezoekers nog leuker. Ook de levende kerststal in de Treftuin is dit jaar weer te bewonderen. Roden doet waar ze goed in is: een complete beleving neerzetten voor jong en oud. Zaterdag 9 december is de markt toegankelijk van 14.00 tot en met 21.00 uur en zondag 10 december van 12.00 tot en met 18.00 uur. Meer informatie: www.volksvermaken.nl/weihnachtsmarkt.