Huismus in de schijnwerpers: René Oosterhuis geeft boeiende lezing in Roden

donderdag 15 februari 2024 19:30

RODEN– Op donderdag 15 februari organiseert het IVN een bijzondere avond waarbij de huismus centraal staat. René Oosterhuis, huismusonderzoeker, zal een lezing geven over deze vaak ondergewaardeerde vogelsoort. De lezing vindt plaats in Op de Helte, Touwslager 125 in Roden.

Oosterhuis staat bekend om zijn diepgaande kennis en passie voor huismussen. Hij zal niet alleen algemene informatie over de huismus en verwante soorten delen, maar ook inzicht geven in minder bekende aspecten van hun biologie. Zijn jarenlange onderzoek, onder meer uitgevoerd in kwekerij De Baggelhof in Terheijl en in Leek, speelt een rol in zijn presentatie.

Oosterhuis zal aandacht besteden aan de moeilijkheden waarmee deze vogels geconfronteerd worden en wat mensen kunnen doen om hun situatie te verbeteren. Ook onderdeel van de avond is de focus op het observeren en tellen van mussen. Oosterhuis zal uitleggen hoe deze activiteiten niet alleen plezierig zijn, maar ook bijdragen aan het landelijk in kaart brengen van de situatie van de huismus. De toegangsprijs voor IVN-leden is 5,00 euro, niet-leden betalen 7,50 euro, inclusief koffie en thee. De lezing begint om 19:30 uur.