Afbeelding
Foto:

Lezing door huismusonderzoeker René Oosterhuis

donderdag 15 februari 2024 19:30

RODEN - René Oosterhuis laat belangstellenden kennismaken met de huismus en verwante soorten, waarbij het niet zal blijven bij algemene zaken. Ook onbekende aspecten van de biologie van deze eigenlijk wonderbaarlijke dieren komen aan de orde.

René doet al lange tijd onderzoek naar mussen en de resultaten zal hij ook behandelen. Dit onderzoek is onder meer gedaan in de kwekerij De Baggelhof in Terheijl en in Leek.

De huismus heeft het moeilijk en kan wel wat hulp gebruiken. René zal laten zien wat mensen kunnen doen om de situatie van onze mussen te verbeteren. Tenslotte zal duidelijk worden hoe leuk het is om mussen te observeren en te tellen. Met dat laatste kan landelijk de situatie van de huismus beter in kaart gebracht worden. De IVN-avond wordt gehouden op donderdag 15 februari om 19:30 uur in Op de Helte, Touwslager 125 in Roden.(IVN leden: 5,00 euro /niet leden 7,50 euro, koffie/thee bij inbegrepen).