Afbeelding
Foto: Moon Saris

Cultureel Oogstfeest in Norg

zondag 14 april 2024 11:00

NORG – Op zaterdag 13 en zondag 14 april viert Garage TDI met de inwoners van Norg het Culturele OogstfeestAfgelopen maand landde het Oerlab in de gemeente Noordenveld. Door middel van workshops, gesprekken, gezamenlijke maaltijden en diverse andere activiteiten is de bodem waarop we leven, het dorp en de omgeving onderzocht. Van de persoonlijke en soms ontroerende verhalen die op tafel kwamen, maakten kunstenaars samen met enkele inwoners uit Norg en omgeving muzikale portretten, video’s, theater, dans, performances en poëzie. Deze worden gepresenteerd door en voor Norg tijdens het Oogstfeest op en om de Brinkhof. Inwoners uit de gemeente Noordenveld worden van harte uitgenodigd om de landing van het Oerlab gezellig en spetterend af te sluiten.

Oerlab voor de Toekomst

Van 18 maart tot en met 14 april 2024 staat het Oerlab voor de Toekomst op de Brinkhofweide in Norg. Het thema van de editie in Norg is: onze voedingsbodem. Wat heeft het bodemleven van ons nodig? En wat heb je zelf nodig om te kunnen groeien en bloeien? We proberen grip te krijgen op de omgeving en de wereld onder onze voeten. Zo onderzoeken we samen met jong en oud hoe we de eigen leefomgeving in de toekomst vorm kunnen geven. Dit doen we met tal van verschillende activiteiten als workshops, plukwandelingen, voorstellingen voor jong en oud, muzikale portretten van inwoners, een nieuwe Norgse Volksdans en nog veel meer.

Tijdens het Oerlab voor de Toekomst heeft het artistieke team, onder leiding van Frederieke Vermeulen, samen met de inwoners van de gemeente Noordenveld onderzoek gedaan naar de bodem waarop wij leven. Het artistieke team bestaat uit beeldend kunstenaar Vera Vos, muzikant Élénie Wagner, choreograaf Andres Denk, beeldend kunstenaar Sonja Koppers, praktisch filosoof Linda van Denderen en kok Marije Lamsma. Oerlab voor de Toekomst is een project van Garage TDI in samenwerking met Stichting Kind en Voeding, Stichting De Nieuwe Leefstijl, WiN en vele lokale partijen en wordt ondersteund door Provincie Drenthe, Podium Platteland, Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, het Cultuurfonds en Gemeente Assen.

Programma Cultureel Oogstfeest

Zaterdag 13 april  Oerlab Oogstfeest

13:00 – 15:00 Filosoferen over de bodem (A.L.) 

16:00 - 17:45 Cultureel Oogstfeest: Theatrale route door het dorp voor en door Noordenvelders die deel hebben genomen aan het Oerlab voor de Toekomst (A.L.)* 

17:45 - 18:45 Gratis dorpsmaaltijd (A.L.)* 

18:30 - 21:00 Open Podium voor jong en oud

Verenigingen, koren, bandjes, lokale talenten, volkszangers, circusartiesten kunnen zich aanmelden via de site 

Zondag 14 april  Oerlab Oogstfeest

11:00 - 17:00 Dit-is-Noordenveld Uitmarkt 

Instellingen uit de gemeente Noordenveld die mee willen doen, kunnen zich via garagetdi.nl/oerlab aanmelden 

12:00 - 13:45 Heel-Noordenveld-Bakt: High tea met eigen baksels (A.L.) 

12:00 - 13:45 Open Podium voor jong en oud 

Acts aanmelden via de site 

14:00 - 15:45 Cultureel Oogstfeest: theatrale route door het dorp voor en door Noordenvelders die deel hebben genomen aan het Oerlab voor de Toekomst (A.L.)* 

16:00 - 17:00 Afsluitende borrel (A.L.) 

* Aanmelden verplicht / A.L. = alle leeftijden, deze activiteiten zijn geschikt voor jong en oud zonder ondergrens.