Autisme café voor een vrijblijvend samenzijn

woensdag 17 april 2024 19:30

RODEN – Elke derde woensdag van de maand wordt er in de Scheepstraschool aan de Schoolstraat in Roden een autisme café georganiseerd. Ditmaal op woensdag 17 april van 19.30 tot 21.30 uur.

Het autisme café is bedoeld voor mensen met ASS. Dat staat voor Autisme Spectrum Stoornis. Het idee is dat het een ontmoetingsplek wordt voor mensen met autisme en dat is niet per se leeftijdsgebonden. Jeugd en volwassenen zijn welkom. Er wordt een vrijblijvend samenzijn georganiseerd waar gelijkgestemden elkaar kunnen ontmoeten, elkaar kunnen spreken en wie wil kan een spelletje doen. Er is begeleiding aanwezig. Het autisme café kan helpen om die contacten wel te leggen en elkaar op deze wijze wel te ontmoeten en te spreken.

Het autisme café wordt gefaciliteerd door Welzijn in Noordenveld. Ook familie, mensen die er regelmatig mee te maken hebben en wie werkzaam is in de hulpverlening, op dit vlak, is ook welkom. Wie informatie wil of zich op wil geven als vrijwilliger kan terecht bij het Servicebureau 050 3176500 of service@stwin.nl.