Afbeelding
Foto:

Gekleurd Grijs in de gemeente Noordenveld

woensdag 17 april 2024 8:39

RODEN - Speciaal voor senioren wordt in Drenthe in april de culturele actiemaand Gekleurd Grijs georganiseerd. Een maand met voorstellingen, lezingen, rondleidingen en creatieve workshops bij musea, kunstenaars en culturele instellingen verspreid over de hele provincie. Het volledige programma en reserveringsinformatie is te vinden op www.gekleurdgrijs.nl

In het Gevangenismuseum zijn bezoekers op 17 april welkom om hun eigen lijfspreuk te schilderen. Dat kan op een bord of schotel. Het gevangenisdorp Veenhuizen kent veel gevelteksten. Ze waren vroeger bedoeld om landlopers en bedelaars te herinneren aan hun verantwoordelijkheden.

Vogelaar Gerard neemt geïnteresseerde senioren op 20 april mee voor een wandeling door het Mensingebos waarbij hij vertelt over de vreemde vogels die hier leven. In Museum Kinderwereld vindt op 9 april een exclusieve rondleiding langs 50 jaar Playmobil plaats. En op 17 april kunnen jong en oud er genieten van een bordspellenmiddag. Het Scheepstrakabinet wijdt op 17 april een hele middag aan poesiealbums, waar senioren hun eigen poesiealbum kunnen meenemen (gratis toegang!) om herinneringen op te halen.

In Kunstencentrum K38 in Roden mogen de kunstwerken tijdens de rondleiding op 5 april geaaid worden. En in Atelier Drenthe in Huis ter Heide en Museum Havezate Mensinge maken (on)ervaren schilders op 6, 22 en 23 april zelf een schilderij op canvasdoek. Kunstenaar Olga Talsma begeleidt de workshops.