Afbeelding
Foto:

Frans Hage exposeert met Classic Cars in Norg

maandag 22 april 2024 9:00 tot vrijdag 14 juni 17:00

NORG - In de Brinkhof te Norg is van 22 april t/m 14 juni de expositie “Classic Cars” te zien van Frans Hage uit Zuidhorn. Hij tekende huizen uit deze plaats en schilderde er Classic Cars in. Ook zijn geboorteplaats Zierikzee, op Schouwen Duiveland, is een belangrijk onderwerp in zijn kunst. Zoals veel jongens had Frans Hage als kind al veel belangstelling voor auto’s. In de schuur en tuin bouwde hij raceauto’s en motoren van aardappel-kistjes. De interesse voor alles wat kon rijden werd versterkt door de gevolgen van de watersnoodramp van 1953. Autowrakken van deze ramp werden op een terreintje vlakbij zijn huis opgeslagen. Het werd een waar speelparadijs voor opgroeiende jongens. De Brinkhof in Norg is open op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur en is gratis toegankelijk.