Afbeelding
Foto:

Opening graftrommelmuseum Veenhuizen

donderdag 4 april 2024 10:00

VEENHUIZEN - Donderdag 4 april opent het Graftrommelmuseum Veenhuizen weer haar deuren. Elke donderdag is iedereen is welkom op de Bergveenweg 1 van 10.00 uur tot 17.00 uur en op afspraak!.

Het museum is te bereiken vanaf de Oude Norgerweg of over het nieuwe fietspad langs de Ds. Germsweg. De vlag hangt altijd op donderdag uit bij beide afslagpunten!

De medewerkers hebben de gehele winter hard doorgewerkt aan de restauratie o.a. van trommels uit Noord Holland en Noord Brabant. Ook is de Asser filmclub langs geweest om de instructiefilm over de restauratie mogelijkheden van trommels en kransen af te maken.

Verder is er een start gemaakt met het boek over Grafkransen in Nederland welke een aanvulling is op het eerder verschenen boek over Graftrommels en ( kunst) Grafkransen in Nederland.

Op 20 januari 2024 kreeg de ‘Nederlandse Stichting tot behoud van de Graftrommel’ het bericht dat de Stichting opgenomen is in het Netwerk Immaterieel Erfgoed Nederland. De Stichting is blij met deze aanmelding. De expertise van de restauraties welke is opgedaan na jaren lange werkzaamheden is nu dan geborgd!