Ben Helming, voorzitter BridgeClub Rôner Sans

‘In 1996 ben ik, samen met mijn vrouw, lid geworden van BridgeClub Rôner Sans te Roden. Wij waren toen midden veertig en we keken vooruit. Bridge leek ons leuk om te leren, omdat je daar later nog wat aan hebt. Niet alleen houdt het je hersens soepel, het is ook gewoon leuk om te leren en te doen.
Ik noem mijn eigen beginleeftijd niet voor niets. Als club zijn wij hedendaags op zoek naar leden in de leeftijdscategorie tussen 40 en 55 jaar. Momenteel bestaat de club vooral uit ouderen, maar we hebben behoefte aan jongere aanwas. Sinds een aantal weken ben ik de kersverse voorzitter van de BridgeClub, en één van de opgaven wordt het bereiken van die leeftijdscategorie. De vraag is: hoe bereik je die groep? Aan de ene kant is deze leeftijdscategorie vaak nog bezig met werk en kinderen, maar aan de andere kant zien zij wel kans om naar de sportschool te gaan. Aan ons de taak om het aantrekkelijk te maken om  op maandagavond bij ons te komen bridgen in Hotel Langewold te Roden.
Ons vaste speeldagen zijn maandagavond en woensdagochtend. Op maandag wordt er competitief gespeeld en op woensdag wordt er gewoon voor de lol gespeeld. Op maandag kunnen wij vaak rekenen op 120 man en op woensdag toch al gauw op een man of 80. We hebben nu zelfs zaaluitbreiding aangevraagd!
De aankomende tijd staan er weer een aantal leuke activiteiten op het programma. Zo spelen wij rond Sinterklaas altijd een intern toernooi en organiseren wij tussen kerst en oud en nieuw een bridgeavond samen met BrigdeClub Roden. En dan is er nog de open drive die wij op 21 januari organiseren. Deze maakt deel uit van de Noordenveldse Kampioenschappen, die in totaal over vier drives in de gemeente worden gespeeld.
Op 12 januari 2018 beginnen wij met een beginnerscursus. Deze cursus kost ongeveer negentig euro, waarvoor je tien lessen krijgt. Daarbij doen wij het lidmaatschap cadeau. Dit kost ongeveer 45 euro per jaar en dat is niet meer dan kostendekkend. Daar komt bij dat er verder geen sportkleding of scheenbeschermers nodig zijn, al wordt er nog wel eens onder de tafel tegen schenen getrapt!’