‘Bij de Buren’ blij verrast

VEENHUIZEN – Elke woensdag is Bij de Buren in Veenhuizen geopend voor die inwoners die behoefte hebben aan contact, ontmoeting, een goed gesprek of enige ondersteuning. Siska Snip woont in het dorp en is werkzaam bij de Rabobank Noordenveld West Groningen in Leek. De Rabobank kent een Leefbaarheidsfonds waarvan medewerkers van de bank een cheque van € 750 mochten uitdelen in hun eigen dorp. Het moet dan gaan om een organisatie die zich inzet voor de samenleving en die helpt om de regio te versterken. Siska Snip koos voor het project Bij de Buren.

‘Toen ik de volgende dag over dit mooie initiatief vertelde aan mijn manager Financieel Advies Henk Zijnge, was die ook gelijk om. Hij heeft het bedrag verdubbeld en zodoende konden wij onlangs aan Saskia Schotman en Grietje Vording een bedrag van € 1500 overhandigen. ‘En het was echt een hele mooie warme ontvangst die wij daar kregen,’ laat Henk Zijnge weten. ‘Die beide dames hebben daar echt wat bereikt en dat met zo weinig financiële middelen. Echt fantastisch, zoveel betrokkenheid, kunde en dankbaarheid die ons tegemoet kwam, zowel van hen als van de deelnemers. Een erg sympathiek project’

Bij de Buren staat open voor iedereen en is elke woensdag van 10.00 tot 16.00 uur in de voormalige school De Veenster aan de Kerklaan in het dorp. Ondersteuning is er vanuit Welzijn in Noordenveld locatie Norg.  Op de foto Siska Snip, Saskia Schotman, Grietje Vording en Henk Zijnge.