Bloedstollend rondje langs de korven

KV Noordenveld

De korfballers van Noordenveld speelden afgelopen zaterdag 11 maart  de terugwedstrijd in Roden tegen Udiros uit Nieuwehorne. Na een ruststand van 11-9, wist de eerste Mastformatie ook de eindscore aan de goede kant te houden: 21-18. Hiermee behaalde het team van trainer/coach Jesper van Haastrecht een belangrijke overwinning om los te komen van de onderste plaatsten in de 1e klasse KNKV. Eerder op de avond deed ook de 2e Mastselectie goede zaken door met 23-14 te winnen van DIO/Donkerbroek/ODIS/VZK 2 uit Oosterwolde.

Trainer/coach Jesper van Haastrecht : “Het belang van de wedstrijd was voor beide ploegen kraakhelder, zowel Noordenveld als Udiros moesten winnen in de strijd om handhaving in de 1e klasse. Hoewel Udiros binnen vijf minuten op een 1-3 voorsprong kwam, was Noordenveld in het spelbeeld de bovenliggende partij. De verdediging zat potdicht en we konden 7 goals op rij scoren (1-3 naar 8-3), achteraf hadden we het gat nog veel groter moeten maken. Als je 20 minuten lang geen tegengoal incasseert moet de wedstrijd eigenlijk al gespeeld zijn.
Met 2 goals vlak voor rust had Udiros de comeback ingezet waar ze na de pauze vrolijk mee verder gingen. Zuiver schietend van afstand kreeg Udiros het voor elkaar om met nog 15 minuten op de klok de stand weer in evenwicht te brengen (12-12). Daarna was het stuivertje wisselen tot het eindsignaal waarbij Noordenveld als winnaar uit de strijd kwam.” De volgende wedstrijd speelt de korfbaltrots uit Roden in en tegen Ureterp. Oerterp/VKC 1 is dan de tegenstander op zaterdag 18 maart. Aanvang 18.30 uur op De Wier, De Telle 21, Ureterp. Noordenveld 2 speelt 18 maart om 15.30 uur in Groningen tegen De Parabool 3 in Sportcentrum ACLO.

KWV’22

Zondag 11 maart reisde het vlaggenschip van KVW’22 naar Vriezenveen voor revanche tegen Amicitia. Na de thuiswedstrijd verloren te hebben, had de ploeg uit Leek wat recht te zetten. Joost Mellema opende de score voor KVW, maar Amicitia bracht snel weer een gelijke stand op het scorebord. Ook de 2-1 viel vrij snel. Renate Hulst deed iets terug met een kleine kans. Tot 6-6 bleef het gelijk op gaan. Het begin van de wedstrijd was stroef, pas halverwege de eerste helft begonnen de scores op te lopen. Helaas voor de Leeksters was het vooral Amicitia dat op dat moment goed in de wedstrijd zat. De ploeg uit Vriezenveen liep uit tot 11-7. Voor rust wist KVW echter terug te komen tot 11-10 door doelpunten van Annelies Schuitema, Renate Hulst en Sander Lap. KVW bleef na rust achter de zaken aanlopen. Amicitia was gretiger en beschikte over scherp schietende dames en heren die hard de duels aangingen. De eindfase was nog spannend. Eline Muussers bracht de ploeg op 20-19 en er was nog een sprankje hoop. Echter kreeg Amicitia met nog 30 seconden de klok een strafworp mee. In die actie werd de korf in een duel echter gesloopt. De scheidsrechters besloten na kort overleg met de bond dat de wedstrijd werd uitgespeeld met één korf die heen en weer zou gaan na elke aanval. Amicitia benutte de strafworp, dus veel invloed had dit niet meer op de resultaat. Eindstand: 21-19. Volgende week staat er een thuiswedstrijd tegen KIOS op het programma.