Boert Bewust onthult eerste bord in Nuis

NUIS – Dinsdag 1 maart heeft Stichting Boert Bewust haar eerst bord mogen onthullen bij de kalverhouderij van familie De Vries in Nuis. Alle boeren die aangesloten zijn bij stichting zullen uiteindelijk zo’n bord ontvangen, met daarop de naam van het bedrijf, de sector waarin zij werkzaam zijn en een QR-code die men naar de website van de stichting brengt.

‘Wij zijn nog een vrij nieuwe stichting’, vertelt Jacquelien De Vries, bij wie het bord is geplaatst. ‘Het is opgezet zodat de boeren de burgers wat meer kunnen betrekken bij het boerenleven. Boeren krijgen hiermee de kans om uit te leggen wat het boerenleven nou precies inhoudt. Veel mensen hebben wel een globaal idee, maar de realiteit ligt soms net anders’. Om dit te bereiken organiseert de stichting ook meerdere activiteiten zoals fietstochten en wandeltochten. ‘Ook kan men denken aan etentje in de vorm van een toertocht, bij de eerste boer kan dan bijvoorbeeld een kopje soep worden gehaald en bij de volgende boer dan weer het hoofdgerecht’.

De familie De Vries zijn de eerste boeren die het bord mochten ontvangen. ‘Als iemand dan toevallig langs het bord wandelt, kan hij geïnformeerd worden over de stichting door de QR-code’. De stichting heeft momenteel een samenwerking met de Rabobank. ‘Ze steunen goede initiatieven, en ondersteunen daarom de eerste twintig deelnemers. Ze waren ook aanwezig bij de onthulling. Ook de buurtgenoten kwamen even langs voor een rondleiding en een gezellig praatje’.