Dit zijn de voordelen van een Wagenparkverzekering

Ben je ondernemer en rijdt jouw personeel in een auto van de zaak? Dan is het belangrijk om deze voertuigen goed te verzekeren. Dit lijkt misschien een open deur, maar toch zien we dat er zo nu en dan verkeerde keuzes worden gemaakt. Reden genoeg om een Wagenparkverzekering af te sluiten. Helaas zijn niet alle ondernemers in de autobranche op de hoogte van het bestaan van deze verzekering. Geldt dit ook voor jou? Dan twijfel je mogelijk of een Wagenparkverzekering afsluiten de juiste keuze is. Om jou te overtuigen, zetten we hier de voordelen van deze verzekering op een rijtje.

1. Jouw wagenpark is goed verzekerd
Laten we direct maar met het grootste voordeel beginnen: jouw wagenpark is goed verzekerd als je een Wagenparkverzekering afsluit. Alle voertuigen zijn namelijk minimaal verzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid. Omdat dit wettelijk verplicht is in Nederland, hoef jij je hier niet langer zorgen over te maken. Je kunt overigens niet alleen het wagenpark zelf verzekeren, maar ook aanvullende verzekeringen afsluiten. Zo kun je bij Centraal Beheer Zakelijk bijvoorbeeld de inzittenden van de voertuigen meeverzekeren, inclusief bestuurder. Daarnaast kun je je ook verzekeren voor rechtsbijstand en/of pechhulp.

2. Je bespaart tijd en moeite
De meeste ondernemers vinden het niet prettig om tijd en moeite te steken in het afsluiten van een verzekering. Daarom laat je een Wagenparkverzekering mogelijk links liggen. Zonde, want je bespaart juist tijd en moeite door deze verzekering af te sluiten. Hoe dit precies zit? Iedere auto die in Nederland de openbare weg op wil, moet verzekerd zijn. Als je geen Wagenparkverzekering afsluit, moet je ze allemaal stuk voor stuk verzekeren. Wanneer je voor deze verzekering kiest, kun je auto’s makkelijk aan- en afmelden. Hierdoor kost het je amper nog tijd om jouw wagenpark te verzekeren.

3. Je stelt jouw eigen Wagenparkverzekering samen
Een derde voordeel van een Wagenparkverzekering is dat je hem zelf samenstelt. De verzekering heeft een looptijd van 1 jaar en je bent minimaal verzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Hierdoor wordt schade vergoed die je met de voertuigen uit jouw wagenpark aanricht aan (spullen van) anderen. Vind je dat de WA-module niet ver genoeg gaat? Kies dan voor WA beperkt casco (plus). Je verzekert jouw wagenpark dan ook voor schade door brand, storm of invloeden van de natuur. Tot slot kun je voor WA casco kiezen. Jouw bedrijfsauto’s zijn dan ook verzekerd voor schade door een aanrijding en vandalisme.

4. Je krijgt altijd een aanbod op maat
Een groot aantal verzekeringen is voor ieder bedrijf hetzelfde, maar voor een Wagenparkverzekering gaat dit niet op. Het verzekeren van jouw zakelijke wagenpark is namelijk maatwerk. Het wagenpark van bedrijven is vrijwel nooit hetzelfde, vandaar dat een verzekering nodig is. Een groot voordeel hiervan is dat je nooit onnodige kosten maakt. Benieuwd hoeveel een Wagenparkverzekering jou kost? Vraag dan een offerte aan bij een verzekeraar. Zij kunnen jou vast en zeker van een nauwkeurige prijsinschatting voorzien.