Dubbelkampioenschap voor Chantal Windstra uit Boerakker

TOLBERT – Het kleurde oranje in Tolbert, afgelopen weekend op de HJC manege bij de KNHS regiokampioenschappen. Chantal Windstra, uit Boerakker pakte een dubbele overwinning in het 1.30 en 1.35 met deze twee kampioenschapstitels mag ze door naar het NK in Ermelo en daarbij pakte ze nog een mooie 4e plaats in het 1.20 m. Chantal zadelde hiervoor in het 1.30 haar paard W&W’s Kathy Rose en voor de 1.35 m Foberlina. Chantal komt uit voor de rijvereniging Nienoord.

Niet alleen Chantal, maar vele ruiters uit heel regio Groningen vertegenwoordigen in augustus de regio op het Nederlands Kampioenschap in Ermelo. Vele ruiters werden gehuldigd in de dressuur, springen en de afdelingsdressuur  waar alle vier de teams door mogen naar het NK. Zaterdag werd in Tolbert alle individuele dressuur verreden Nardien Edens met Secret Service, van rijvereniging NIOP uit Nieuwe Pekela mocht de Kampioenstitel mee naar huis nemen in de Z2. In de hoogste rubriek, met een prachtige Kür op muziek werd Larissa Molenkamp gehuldigd met haar paard Invester.

Zondag was voor de springruiters. Wim Meulemans, parcoursbouwer van deze dag, zette mooie technische parcoursen neer. De ponyrubrieken werden in de ochtend verreden, daar was een mooie overwinning in de hoogste rubriek voor Nanke Martini, met haar pony Internike in de 1.20 meter . Nanke rijdt voor de rijvereniging Nienoord. Sonja Vlaar gaf bij de 1.00 meter rubrieken live in de ring de ruiters wat tips mee na hun beoordeling in het parcours. KNHS regio kijkt terug op een fantastisch paardensportweekend. Uitslagen zijn te vinden op www.paardensportgroningen.nl. (Foto: Kampioen Chantal Windstra – NH Photo – Norine Habekothe)