Echtpaar Nijen-Koster al 60 jaar een prachtig paar

LEEK – Echtpaar Nijen-Koster vierde afgelopen woensdag 26 april dat zij 60 jaar geleden in het huwelijksbootje zijn gestapt. ‘Mijn vrouw en ik hebben een zoon en een dochter gekregen,’ vertelt meneer Nijen. ‘Onze zoon woont inmiddels op Curaçao. We zijn daar drie weken geweest, daar hebben we ook het huwelijksjubileum gevierd. Inmiddels hebben we ook vijf kleinkinderen.’ Het echtpaar heeft elkaar in de danszaal leren kennen in Schagen. ‘De kracht van ons huwelijk is denk ik, dat we elkaar de ruimte geven om onze hobby’s uit te voeren. We hebben ons beide altijd met veel plezier ingezet. Ik vervul met veel plezier twee bestuursfuncties bij onder andere voetbalclub TLC.’ Meneer Nijen heeft altijd al passie gehad voor het verenigingsleven. ‘Ik heb twaalf verschillende bestuursfuncties gehad, daarnaast heb ik 40 jaar in groothandels gewerkt. Mijn vrouw heeft 25 jaar als vrijwilliger in de bibliotheek gewerkt, is vijf jaar peuterleidster geweest en is jaren lid geweest van de Vrouwen van Nu.’ Locoburgemeester Marjan Sijperda kwam het paar ook een prachtige bos bloemen overhandigen.