Gemeente Leek op bezoek bij Landgoedboerderij Oosterheerdt

LEEK – Burgemeester Berend Hoekstra en wethouder Hans Morssink brengen woensdag 1 november een bezoek aan Landgoedboerderij Oosterheerdt, Oosterheerdtstraat 7 in Leek. Zij worden om 13:30 uur ontvangen door de eigenaren Mike en Ria van der Most.

Landgoedboerderij Oosterheerdt ligt op het prachtige landgoed Nienoord in Leek. Een plek waar mens en dier tot rust kunnen komen. Op de landerijen worden trainingen over leiderschap, communicatie en vertrouwen gehouden, door middel van het schapen drijven met Border Collies. Border Collies kunnen er samen met hun bazen werken aan de training en voorbereiding voor het hoeden van een kudde. Ook zijn er tal van activiteiten op het gebied van workshops en lezingen.

De boerderij is onlosmakelijk verbonden aan Landgoed Nienoord. Op de circa 50 hectare landerijen van het landgoed grazen de schaapskuddes. Naast de schapenhouderij en het Border Collie trainingscentrum biedt de landgoedboerderij mogelijkheden voor bed & breakfast, high tea en lunch en de verkoop van streekproducten.