Basisschool De Vlinderhof wordt gesloopt

Gemeente Noordenveld

VEENHUIZEN – De gemeenteraad van Noordenveld heeft afgelopen woensdag besloten om de voormalige obs school De Vlinderhof te slopen. Het terrein komt in aanmerking voor herontwikkeling, waarbij woningbouw voorop staat. Ook het terrein van de voormalige supermarkt zal bij de plannen worden betrokken. Deze grenst aan het terrein van de school.

Naar verwachting zal de sloop in juni 2024 plaatsvinden. Asbest en vleermuizen zitten een directe sloop in de weg. Wel wordt aangegeven om in 2023 een start te maken met de afvoer van asbest. Voor de vleermuizen is meer tijd nodig. Er moeten eerst nestkasten worden gebouwd, zodat de vleermuizen de tijd hebben om te verhuizen naar een andere leefplek. Dat verhuizen zal pas na de winterslaap van de diertjes plaatsvinden. Vandaar dat de sloop pas echt tegen de zomer van 2024 kan plaatsvinden. ‘Toch is dit het moment om voor de sloop een krediet van iets meer dan 100.000 aan te vragen aan de raad.’ Dit stelde wethouder Jos Darwinkel. ‘Sloop van het gebouw ligt voor de hand. Vanuit het dorp komen signalen over verloedering en verpaupering van de school. Inmiddels zijn we ook gesprekken gestart met inwoners, Actium en de Nieuwe Rentmeester Veenhuizen over toekomstige invulling van de beide terreinen.’

Het terrein van de voormalige supermarkt is al van de gemeente. De gronden van De Vlinderhof kent de Nieuwe Rentmeester Veenhuizen als eigenaar. De school is van de gemeente, vandaar dat die ook de kosten met dragen voor de sloop.

UIT DE KRANT