Kinderen in Noordenveld ook in 2024 met ontbijt naar school

Gemeente Noordenveld

NOORDENVELD -  Gemeente Noordenveld besluit ook in 2024 ontbijt aan te bieden aan kinderen die dat nodig hebben. Begin dit jaar is de gemeente Noordenveld begonnen met het uitdelen van ontbijttassen aan ouders van kinderen die anders zonder ontbijt naar school gaan. Op de middelbare scholen wordt sindsdien ontbijt op school aangeboden. Dit wordt nu verlengd voor heel 2024.

Met het opkomen van de energiecrisis zag de gemeenteraad eind vorig jaar een probleem ontstaan. Wethouder Kirsten Ipema: ”Steeds meer kinderen in Noordenveld gingen zonder ontbijt naar school. Op verzoek van de gemeenteraad hebben wij zo snel mogelijk een ontbijtregeling in het leven geroepen voor alle kinderen die dat nodig hebben. Een paar maanden later kwam ook de landelijke overheid met een schoolontbijt-regeling. Ouders van drie scholen in Noordenveld kunnen daar gebruik van maken. De andere ouders kunnen bij de gemeente terecht en dus gelukkig ook komend jaar.”

Kinderen, ouders, en docenten zijn blij met de regeling

De ouders vinden het fijn hun kinderen een (gevarieerder) ontbijt te kunnen bieden. “Oeh, druiven!” roept een van de kinderen enthousiast als die ziet wat er in die week in de ontbijttas zit. Op basis van de positieve ervaringen heeft het Rijk besloten de regeling in 2024 voort te zetten. Noordenveld sluit hier nu op aan.

De regeling in Noordenveld ziet er zo uit: Ouders van basisschoolkinderen kunnen zich opgeven voor ontbijttassen. Deze worden eens per week uitgedeeld door Welzijn in Noordenveld (WiN). De tassen zijn gevuld met gezonde ontbijtproducten en worden ingepakt door leerlingen van De Esborg. De uitvoering wordt gecoördineerd door Openbaar Primair Onderwijs Noordenveld (OPON), in samenwerking met de schoolbesturen. Op de middelbare scholen wordt op de school zelf ontbijt aangeboden.

UIT DE KRANT