Hoe vind je de meest geschikte koffiemachine voor jouw bedrijf?

Veel mensen vinden het heerlijk om de werkdag te beginnen met een kop koffie. Dat is niet gek aangezien koffie cafeïne bevat waardoor je lichaam sneller wakker wordt. Dit is voor mensen die ‘s ochtends langzaam op gang komen erg prettig. Als jij een eigen bedrijf hebt, is het dus geen gek idee om een koffiemachine aan te schaffen. Wel is het dan van belang dat je een koffiemachine kiest die goed bij je bedrijf past. Hier komt meer bij kijken dan veel mensen in eerste instantie verwachten. 

Houd rekening met de behoeftes van je werknemers

Bij het uitkiezen van een koffiemachine voor jouw bedrijf, is het van belang om rekening te houden met de behoeftes van je werknemers. Dit zijn immers de mensen die uiteindelijk gebruik zullen maken van de koffiemachine. Als alle werknemers die koffie drinken tevreden zijn met een simpele kop koffie met een beetje suiker of melk, is het niet nodig om een koffiemachine aan te schaffen waarmee je allerlei verschillende soorten koffie kunt zetten. Echter, het is in sommige gevallen verstandig om een zo compleet mogelijke koffiemachine uit te kiezen waardoor je zeker weet dat je ook in de toekomst aan de behoeftes van je werknemers kunt voldoen. 

Zorg voor koffiebonen van een goede kwaliteit

Het is van belang dat de koffie die uit de koffiemachine komt lekker smaakt en daarom moet je ervoor zorgen dat de koffiebonen die je gebruikt van goede kwaliteit zijn. Om er zeker van te zijn dat de bonen waarvan je bedrijf gebruik maakt altijd goed zijn, is het slim om ze te kopen bij een betrouwbare leverancier. Vaak leveren de bedrijven die koffiemachines aanbieden ook koffiebonen voor deze machines. Eén van de gespecialiseerde koffieleveranciers voor bedrijven is www.giocoffee.nl. Ze zorgen niet alleen voor de machine maar houden ook jouw voorraad koffie bij. Zo is er nooit tekort aan goede koffie en kunnen ondernemers zich op hun core activiteiten richten.  

De snelheid van de koffiemachine

Niet voor ieder bedrijf is dit even belangrijk, maar het is verstandig om rekening te houden met de snelheid van de koffiemachine. Als je bijvoorbeeld een bedrijf hebt waar tientallen mensen werken die tegelijkertijd pauze hebben, is het niet fijn als het minuten duurt voordat er één kop koffie klaar is. Daarom is het vooral voor bedrijven met veel werknemers aan te raden om rekening te houden met de snelheid waarmee de koffie kan worden gezet.