Jarige bewoners Vredewold op gepaste afstand toegezongen

LEEK – De bewoners van Vredewold in Leek worden niet vergeten. Afgelopen donderdagavond bracht een klein groepje muzikanten al een muzikale groep aan de bewoners, die vanwege het coronavirus geen bezoek mogen ontvangen. Afgelopen vrijdag verzamelde familie van Bep van Zeijl zich bij het verzorgingstehuis, om haar te feliciteren met haar 98ste verjaardag. Ook andere jarigen (of bijna-jarigen) werden getrakteerd op een muzikale bijdrage.

Op donderdagavond waren het leden van CMV Harmonie uit Leek die de muzikale bijdrage verzorgden. Telkens traden drie leden op, uiteraard met 1,5 meter tussenruimte. Vanaf het balkon luisterden de bewoners ademloos naar de muziek. Een dag later kwam Ellen Kant, dochter van Bep van Zeijl, met andere familieleden naar Vredewold. Een accordeonist zette meerdere liedjes in, die vrolijk werden meegezongen. Zorgpersoneel mobiliseerde vervolgens ook andere jarigen en bijna-jarigen, zodat zij op het balkon konden worden toegezongen door de accordeonist en de aanwezige familieleden van Van Zeijl.

Een prachtig gebaar van de familie, die hun dank uitspreekt richting het personeel van Vredewold. ‘Zij moeten momenteel nóg meer doen, nu er geen vrijwilligers meer mogen komen. Daar hebben wij veel respect voor’, laat Ellen Kant weten. Het gebaar van zowel CMV Harmonie als de familie van Bep van Zeijl, werd zeer op prijs gesteld.