Jofien Brink,voorzitter Kledingbank Noordenveld

‘Per 2 juni mogen wij open op de nieuwe locatie aan de Ceintuurbaan Noord 122 in Roden. Het pand, waar ook de Boekenmarkt en Vluchtelingenwerk gevestigd zijn, zou feestelijk worden geopend in de aanwezigheid van Jetta Klijnsma. Dat zou eind maart gebeuren, maar kon helaas niet doorgaan vanwege het coronavirus. We zullen dus later een officiële opening moeten houden.
We zijn in ieder geval blij dat we weer open kunnen. De laatste twee weken zijn we druk bezig geweest met de ingebrachte kleding. We merkten  dat het meer was dan anders, dus het was best aanpoten. Er komt altijd veel binnen, maar je merkt dat mensen hun huis opruimen en dus meer kleding inbrengen. Zo werd er kleding voor de deur gezet en ook ingebracht bij de Voedselbank. Met enkele vrijwilligers hebben we nu alle kleding kunnen uitzoeken, waardoor er een mooie zomercollectie hangt. Voor onze klanten is het van belang dat we straks weer open kunnen. Enkelen van hen vroegen ook wanneer het weer zou kunnen. Wel zijn er regels waar eenieder zich aan moet houden. We zullen straks maximaal vijf klanten per keer toelaten in de winkel, zodat het ook voor onze vrijwilligers veilig werken is. Iedereen mag maximaal 45 minuten in de winkel zijn. Mocht het te druk worden, dan gaan we werken met een tijdslot. Iedereen zal ook een winkelwagentje krijgen, zodat we nóg beter afstand kunnen houden. Er wordt, kortom, aan alles gedacht.
Van klanten kregen we al vragen wanneer we weer open zouden gaan. En ook enkele inbrengers wilden weten wanneer ze weer kleding konden aanleveren. Gelukkig gaan we in juni dus weer los. We hebben voldoende vrijwilligers om alles in goede banen te laten verlopen.
We hebben er met z’n allen zin in om onze klanten weer te ontvangen. Het wordt hoog tijd dat we weer open gaan en de mensen aan mooie kleren kunnen helpen. Aan de collectie zal het in ieder geval niet liggen!’