Jolanda Pakes, voorzitter Dorpshuis Nij-Roon

NIEUW RODEN – “Ik moet nog een beetje wegwijs worden in het dorpshuis. Natuurlijk, ik ken het goed. Het dorpshuis werd hiervoor gerund door mijn zus en zwager Rika en Jan van der Molen. Zij hebben het bijna 30 jaar gedaan. Wij –mijn man en ik- hielpen geregeld mee, vooral tijdens de toneelweekenden. Wat dat betreft ben ik goed op de hoogte van het reilen en zeilen. Toen ze me vroegen of het misschien iets voor mij was om het dorpshuis te runnen, moest ik eerst even goed nadenken. Het is niet niks. Er rust een grote verantwoordelijkheid op je schouders. Een dorpshuis vervult een belangrijke sociale en maatschappelijke functie voor Nieuw-Roden. En bovendien had ik het reuze naar mijn zin als taxichauffeur. We raakten toch in gesprek. Uiteindelijk besloot ik het te doen. Een heel ander leven, onregelmatiger, maar vooral erg leuk. Het dorpshuis is goed bezet. Hier wordt logopedie gegeven, Tai Chi-lessen, de vrouwenvereniging zit hier om de week en er wordt vier avonden per week gebiljart. Iedere maandagochtend is er van 10 tot 11 uur koffieochtend. Koffie met koek. Wie zin heeft kan zo aanschuiven. Het kost niets. Op dinsdag is er koersbal en geeft muziekdocent Bernard Sloftra les aan het koor. Ook de Briljantjes oefenen hier. Woensdagmiddag treden ze trouwens op in de jaarbeurs. ‘s Avonds repeteert de toneelvereniging hier. Woensdag kun je klaverjassen en ’s avonds is het dorpshuis het domein van de country line dancers. Om de 14 dagen komen de Vrouwen van Nu hier bij elkaar. En dan hebben we het nog niet over vergaderingen of feestjes. Echt, hier gebeurt van alles! En wie het leuk lijkt om een handje te helpen: héél graag! We zijn op zoek naar vrijwilligers voor één of twee dagdelen per week. Schoonmaakwerk, bardiensten, dat werk. Ik kan het iedereen aanraden, we hebben een ongelofelijk gezellige club. Bovendien is het ontzettend dankbaar werk. Man of vrouw, maakt niet uit. Iedereen is welkom! Of ik nog van plan ben om dingen te veranderen? Vooralsnog ben ik vooral lekker bezig om er in te komen. Er komt een hoop bij te kijken, bestellingen, financiën, noem maar op. Gelukkig blijft mijn zwager nog een jaar lang als vrijwilliger aan. In de toekomst wil ik zeker mijn eigen draai geven aan het dorpshuis, maar dat kost even tijd. Wie zin heeft om onze club te versterken, mag even een belletje doen! Graag zelfs!”