Maak van je woning een paradijsje met de verlichting en woonaccessoires van Oosterom

Mijn Zaak

Oosterom Verlichting & Wonen

Verlichting bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in je huis, dat weten we bijna allemaal. Maar hoe vind je nou verlichting dat precies pas in jouw omgeving? Lampen die het gezellig maken en ervoor zorgen dat je woonkamer voelt als een warme jas. Het antwoord is simpel: Oosterom Verlichting en Wonen in Roden. Als er iemand thuis is in verlichting, is het Oosterom wel. En de prachtige woonaccessoires maken het plaatje compleet. In de fraaie zaak aan de Heerestraat vind je álles om van je woning een paradijsje te maken.

De mogelijkheden om ruimtes in je woning te verlichten zijn eindeloos. Neem alleen al de verschillende tonen van de verlichting. Van heel warm tot helder, bijna daglicht. Je hebt lampen waarbij je zelf de lichtkleur kunt bepalen en lampen waar al een dimmer inzit, weet Ronald Oosterom te vertellen. “Je hebt sfeerlicht of functioneel licht. Wat je kiest hangt af van de ruimte waarvoor het bedoeld is maar ook van de wensen. Wie graag leest zal eerder kiezen voor helder licht, door het contrast leest dat beter.”

Zichtbare lichtbronnen

Een trend waar we niet omheen kunnen: zichtbare lichtbronnen. Mooie glazen bollen, sierlijke druppelvormen of staven van een centimeter of veertig met een oplichtende gloeispiraal, kunststukjes lijken het. Ook prachtig om te zien: de grote opengewerkte lampenkappen met, je raadt het, een mooie, zichtbare lichtbron. Je hebt ze in verschillende uitvoeringen; bamboe, zwart kunststof, gerecycled plastic, metaal, koperkleurig metaal, je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het bij Oosterom. En dat geldt uiteraard ook voor het type lamp: van hanglamp tot vloerlamp, van tafellamp tot wandlamp, van spots (in-en opbouw) tot designlampen.

Lichtadvies aan huis

Niet iedereen weet het, maar Ronald en Anna Oosterom geven lichtadvies aan huis. Helemaal voor niks. Ook mag je alle lampen in de winkel gratis thuis uitproberen. “We zien het zo vaak: mensen die een mooie lamp zien, maar geen idee hebben of het in hun eigen omgeving staat. Of mensen die graag nieuwe verlichting willen maar niet weten hoe ze dat aan moeten pakken. In dat soort gevallen komen we graag even langs om mee te denken. De ene keer gaat het om een compleet lichtplan, dan andere keer om één lamp in een hoek.”

Duurzaam

Alle lichtbronnen in de winkel van Oosterom zijn ledlampen. Een stuk voordeliger dan de ‘ouderwetse’ gloeilamp of halogeenlamp. “Er zijn nog steeds mensen die bij led denken aan koud blauw licht. Dat is allang niet meer het geval. Ledeverlichting is er ook in heel warme kleuren. Bovendien een stuk voordeliger in gebruik”, weet Ronald. “Wanneer je één halogeenspot verwisselt voor led, heb je al twee tientjes per jaar bespaard.”

Woonaccessoires

Op zoek naar originele, sfeervolle accessoires voor in je huis? Dan is een bezoekje aan Oosterom zeker een aanrader. De prachtige woonplaids van zuiver wol, vloerkleden, originele brocante spullen die Anna uit Frankrijk haalt, maken het helemaal af. Het aardewerk servies van Pomax is een sieraad op je tafel. “Het servies is een try-out. Het is prachtig. Servies dat je niet zo snel ergens anders tegenkomt, gemaakt van mooie materialen. Keramiek en aardewerk. Natuurlijke producten, daar houd ik van”, vertelt Anna die onder haar eigen label Gerardine Stoer & Puur originele brocante spullen uit Frankrijk verkoopt. Allemaal authentiek. Mooie onderzetters, dokters tassen, Franse klapstoeltjes en andere sfeervolle hebbedingen. Leuk om te kopen, leuk om cadeau te krijgen. Nog een tip voor wie op zoek is naar een klok: die hebben ze in soorten en maten bij Oosterom. Geldt ook voor tassen. De fraaie exemplaren van Handed By zijn gemaakt van gerecycled plastic. Heb je iets origineels én je doet het milieu er ook nog eens een plezier mee.

Ook graag een sfeervolle woning? Naar Oosterom Verlichting & Wonen dan! Succes verzekerd. Een goede bak koffie ook. Heerestraat 7a Roden. Telefoon: 050-5020387. Website: www.oosteromroden.nl