Jayo Brunsting, voorzitter Popkoor PUUR

|
| Foto: |
man/vrouw met de hamer
‘Popkoor PUUR is een 38-koppig koor met zowel mannen als vrouwen. In 2004 werd dit koor opgericht, wat betekent dat wij volgend jaar een lustrum vieren. Dat deden wij ook al toen wij vijf en tien jaar bestonden. We hebben plannen om ook aanstaand lustrum groot te vieren. Hoe en waar we dat willen doen, ligt nog niet vast. Bij ons tienjarig jubileum deden we dit in de Pompstee. Of we dat weer gaan doen weet ik niet, maar dat we het lustrum in Roden vieren staat wel vast. Zelf zing ik al acht jaar bij het koor en sinds kort  ben ik voorzitter.
Popkoor PUUR zingt in principe liedjes uit de Top 2000, aangevuld met nieuwe muziek. Van Coldplay tot Adele, van Robbie Williams tot Queen; we zingen het allemaal, zolang het popmuziek betreft. Sinds kort zijn wij, door de toevoeging van een bas een vijfstemmig koor.
Als koor zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste leden. Vooral de verdeling mannen/vrouwen kan nog beter. Momenteel telt ons koor namelijk slechts vijf mannen. Het zou mooi zijn als we iets meer mannen erbij zouden krijgen. Maar ook vrouwen kunnen zich nog altijd aanmelden. Daar moet ik bij zeggen dat we niet heel veel plek meer voor vrouwen hebben, maar niet geschoten is altijd mis.
We proberen jaarlijks een open repetitie te houden. Iedereen is er welkom en plezier staat voorop, al zijn wij wel ambitieus. We willen ons blijven verbeteren en treden minimaal 6x per jaar op. Meedoen aan wedstrijden vinden wij leuk , omdat we dan feedback krijgen van een vakjury.
Wekelijks repeteren wij op de donderdagavond van 19:45 tot 21:45 uur in Het Akkoord. Binnenkort hebben wij zomerstop, maar ons volgende optreden staat alweer gepland. Deze zal plaatsvinden op 20 oktober, in samenwerking met het harmonieorkest van Muziekvereniging Noordenveld. Meer informatie over ons koor, is te vinden op onze website: www.popkoor-puur.nl.’

UIT DE KRANT