Geert Louters, Pr-man Feestvierdaagse Norg

Afbeelding
man/vrouw met de hamer

‘De Feestvierdaagse in Norg was dit jaar wederom een succes. Het waren hectische dagen en we zijn nog aan het bijkomen, maar we kunnen vol trots terugkijken. Daarbij doel ik bijvoorbeeld op de inzameling van liefst 1.650.000 doppen voor KiKa. Dat is heel wat hè. Ruim drieduizend kilo aan doppen, dat komt neer op zo’n 66.000 kratten bier. Deze doppen zijn opgehaald door de tien teams die meedoen aan de befaamde vierkamp. Zij zijn weken in touw geweest en het resultaat mocht er zijn. Afgelopen maandag  werden de doppen opgehaald door Tara, die al sinds haar zevende aan het sparen is voor KiKa. Zij vertelde dat ze nog nooit zoveel doppen heeft kunnen ophalen. Dankzij een afspraak met een oud-ijzerhandelaar, krijgt zij twintig cent per kilo. Dat komt neer op een mooi bedrag. Ook vorig jaar hebben de deelnemers zich ingezet voor KiKa. Toen zijn er 1500 mobiele telefoons ingezameld. Volgend jaar zullen we kijken wat dan het goede doel zal zijn.
De Feestvierdaagse is ieder jaar een hoogtepunt. Maar het zijn ook hectische dagen. We zijn er eigenlijk vijf dagen intensief mee bezig. Dat is ook niet vreemd, als je bedenkt dat er zo’n zeventig mensen per team meedoen. We hebben namelijk naast de Vierkamp nog veel meer activiteiten. Sjoelen, biljarten, darten, vissen… Noem maar op! Hierdoor doen er veel mensen mee. De oudste dit jaar was volgens mij 81. Kun je nagaan!
Omdat het vrij intensief is, kunnen wij altijd vrijwilligers gebruiken. Nog niet iedereen van het bestuur weet zeker of hij doorgaat. Dat bestuur bestaat nu uit zes personen en we doen het al een jaar of vijf. Nieuwe aanwas is altijd welkom. Je krijgt er als organisatie overigens veel voor terug. Gedurende de week krijg je nog wel eens commentaar, maar dat hoort erbij en is ook vooral ouwehoeren. Op de zondag krijg je van iedereen complimenten. En ook het enthousiasme van het publiek is altijd onverminderd groot. Daar doe je het als organisatie allemaal voor!’

UIT DE KRANT