Axel de Meijer, voorzitter Business Friends Theater Winsinghhof

Afbeelding
man/vrouw met de hamer

‘Momenteel is het nog onduidelijk hoe straks alles eruit gaat zien bij Theater de Winsinghhof. Het theater is nu al twee maanden dicht en zoals het er nu uitziet, kunnen we straks weer langzamerhand open. Eerst mogen er maximaal dertig mensen naar binnen, later maximaal honderd. We hebben goed contact met het bestuur van het theater en ik weet dat men druk bezig is om hier invulling aan te geven. Dat vereist dat men creatief naar de situatie kijkt.
Als Business Friends is het onze taak om ondernemers uit de regio te enthousiasmeren om bij te dragen aan dit geweldige theater. Bij ondernemers leven nu veelal andere zorgen, maar we stonden er voor de crisis goed voor. We waren op de weg terug om het oude aantal leden weer terug te krijgen. Men wilde het theater blijven ondersteunen, zoveel was wel duidelijk.
Dat komt natuurlijk omdat het theater ook goed bezig is. Ze zijn de laatste tijd echt goed bezig geweest, met Youp van ’t Hek als schoolvoorbeeld. Dat je zo’n grote naam naar je theater kunt krijgen, zegt wel iets over de manier waarop het theater bezig was.
Ik hoop vooral dat De Winsinghhof straks haar deuren weer mag openen en we weer kunnen genieten van het prachtige theater. Cultuur is belangrijk, het verbindt ons. We luisteren muziek, kijken films en daar genieten we van. Het brengt ons afleiding. En dus hoop ik dat Youp van ’t Hek op woensdag 16 september het seizoen kan komen openen, al weet ik ook dat het nog heel onduidelijk is momenteel.
Ik ben dan ook heel nieuwsgierig naar de toekomst. Kunnen we straks nog proosten aan de bar voorafgaand aan een voorstelling? Of moeten alle bezoekers mondkapjes op. We houden het in de gaten. Als Business Friends hopen we vooral dat het theater straks weer vertier kan bieden.’

UIT DE KRANT