Luta van der Leij

Afbeelding
man/vrouw met de hamer

Secretariaat koor Voice Mail‘Ik ben lid sinds de oprichting van het koor, in 1999, net als onze voorzitter Maaike van der Beek. Hoewel ik een fulltime baan bij de rechtbank heb, steek ik een deel van mijn vrije tijd graag in het koor. Ik doe de correspondentie, regel de contacten over de optredens, dat soort zaken. Echt leuk om te doen, Voice Mail is namelijk een ontzettend leuk koor. Iedereen mag bij ons komen uitproberen. Natuurlijk moet je wel enigszins kunnen zingen, maar vaak leer je dat ook door het gewoon te doen.
We zijn erg bij elkaar betrokken, we delen echt lief en leed. Ook in de Corona-tijd bleven we contact met elkaar houden en men bleef gewoon lid. De leeftijd van onze leden ligt behoorlijk ver uit elkaar, momenteel van 25 tot 70 jaar. Toen het koor werd opgericht, was het vooral een jongerenkoor. Maar jongeren gaan op een gegeven moment studeren en Veenhuizen is geen groot dorp, dus liep het aantal leden behoorlijk terug. Toen hebben we besloten om de leeftijd los te laten.
Op dit moment heeft Voice Mail zo’n 23 leden. We hebben een uitgebreid repertoire, van modern en pop met een boodschap, tot klassiek, gospel, Bach, Russische liederen, noem maar op. Een keer in de twee weken worden we tijdens de repetities begeleid door onze vaste pianiste Margreet Puite, zij is vanaf 2019 bij ons aangesloten.
We repeteren elke woensdag. Daarnaast treden we op. Sowieso rond de kerst, maar ook bij bruiloften, of soms op een camping.
Het enthousiasme in de groep is groot, iedereen doet mee. We hebben regelmatig workshops en dan is de opkomst ook altijd groot. We zijn momenteel op zoek naar een nieuwe dirigent. Onze huidige dirigent, Peter Kleefman, gaat met pensioen. Dat vinden we heel jammer natuurlijk! Per 1 januari 2022 zijn we dan ook op zoek naar een enthousiaste en professionele dirigent. Je hoeft niet het Conservatorium te hebben gedaan, maar je moet wel een zekere professionaliteit hebben. En een goede muzikale achtergrond. Want we zijn niet zomaar een koor, we zijn Voice Mail!’

UIT DE KRANT