Naam: Remmelt Hulshoff

Niebert MMH Remmelt Hulshof

Naam: Remmelt Hulshoff

Functie: Voorzitter IJsvereniging Nuis-Niebert

“Jawel, het is Hulshoff met twee ff-en, een familielid heeft eens uitgevogeld dat we vermoedelijk familie zijn van ex-Ajaxied Barry Hulshoff, maar zover als hij heb ik het als voetballer nooit geschopt. Ik ben in Tolbert geboren, heb daar ook in het eerste van de plaatselijke voetbalclub gespeeld maar sedert 1967 wonen we al in Niebert. Schaatsen is – en als actief rijder moet ik zeggen: was – echter mijn lievelingssport. Ik heb in mijn jeugdjaren heel wat kortebaanwedstrijden gereden; ik was als 18-jarige kortebaankampioen van de gemeente Leek en was dat op mijn 35-ste ook van de gemeente Marum. Nee, nu schaats ik zelf niet meer; het lichaam werkt wat tegen maar mijn hart begint nog steeds sneller te kloppen als er vorst, en dan het liefst een periode vorst, wordt verwacht. Dan wordt bij de schaatsbaan alles in gereedheid gebracht om zodra dat kan, onze leden te ‘bedienen’. De afgelopen twee winters waren in dat opzicht waardeloos, dus hebben we onze hoop op dit jaar gevestigd. Het is ook ons jubileumjaar want op 28 februari vieren we ons 75-jarig bestaan. Wát we dan gaan doen, hangt echt van het weer af, een receptie zit er in ieder geval in maar het liefst organiseren we natuurlijk festiviteiten op en rond de ijsbaan. Onze ijsvereniging telt zo rond de 500 leden; bijna iedereen in ons dorp is lid en van buiten hebben we er ook een paar. Afgelopen jaar is er gewerkt aan de inrichting van de kleedruimte en is ook de windkering bij de ijsbaan aangepast. Zo zijn we altijd bezig om de mensen optimaal ijsplezier te bieden als de ijsbaan open is. Ons zeven-koppig bestuur gaat ieder jaar persoonlijk bij alle leden langs om de contributie te innen. Ik ben nu 27 jaar voorzitter, na eerst 9 jaar bestuurslid te zijn geweest. Mijn belangrijkste taak? Dat is om ‘alles’ gemoedelijk bij elkaar te houden. Als er ijs komt, heerst er wat vrijwilligers betreft een grote eensgezindheid in ons dorp om de baan rijklaar ter maken. Overigens heeft de ijsclub in de 75 jaar van haar bestaan maar drie voorzitters gehad. Kun je nagaan, hoe stabiel en rustig het bij ons is. Dat is ook ons streven: gewoon een fijne ijsbaan bieden als de vorst heeft toegeslagen. En nu maar hopen op mooi schaatsweer…”