Nacompetitie: vv Roden degradeert, Marum gaat voor promotie 1e klasse en vv Nieuw-roden speelt de finale

Vv Roden gaat goed van start in eerste wedstrijd van de nacompetitie maar degradeert drie dagen later alsnog tegen TSS uit Oosterhout. VEV’67 verliest in de 1e helft de grip op het middenveld tegen Gorecht en staat bij rust al op een 3-0 achterstand. Marum speelt een ware thriller tegen 1e klasser Leeuwarder Zwaluwen. Na verlenging gaat Marum op voor de finale voor promotie naar de 1e klasse. Nieuw Roden moet na de winst op Siddeburen de finale tegen Dwingeloo spelen. Met vriendelijke groet,

Donderdag 8 juni

Op een prachtig grasveld en grote publieke belangstelling haalde vv Roden (FOTO) een belangrijke overwinning binnen voor 1e klasse behoud. Bon Boys uit Haaksbergen, dé club waar (trainer) Erik ten Hag groot werd, begon voortvarend aan de wedstrijd onder leiding van Niels Zeeman uit Sneek. Binnen een paar minuten had het zo 0-1 kunnen staan na een bal op de lat bij keeper Tarick Kalfsbeek. Met beter combinatievoetbal drong men Roden achteruit en met lange ballen en dus snelle counters was Roden een paar keer gevaarlijk met ook een schot op de paal. Na 20 minuten was de storm wat geluwd en kwam Roden wat meer aan voetballen toe. In de 38e minuut kwam Nick ter Arkel na een hoekschop van Bon Boys in balbezit en na een lange rush passte hij prima naar Robin van der Tuin die vanaf links naar binnen kapte en de bal strak in de kruising schoot. Toen vlak voor rust Robin van der Tuin zich met gestuntel in de Haaksbergense defensie ging bemoeien stond zomaar de 2-0 op het scorebord. Bon Boys toonde echter veerkracht door in de 54e minuut te scoren en zo was er voor hun tijd genoeg om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. De meeste kansen gingen over en naast en op de belangrijke momenten was Tarick Kalfsbeek op zijn post en zorgde de defensie met prima verdedigend werk van Michel Wardenier en David Jansen dat het slechts bij die ene tegentreffer bleef.  Een mooie overwinning. 

Zaterdag 10 juni

Sc Marum liet een waar spektakelstuk zien tegen Leeuwarder Zwaluwen. De ploeg van trainer Jan Piet Bosma won na verlenging met 5-4. Wie anders dan Tom Boezerooij was het goudhaantje voor de ploeg uit Marum. Trainer Bosma vond het onvoorstelbaar. ‘Het had net zo goed 7-5 voor ons of Leeuwarder Zwaluwen kunnen zijn. Het was een enerverende mooie pot voetbal.’ De ploeg uit Leeuwarden was voetballend iets beter, zag Bosma. Hij was trots op de mentale weerbaarheid van zijn ploeg. Wat vaak bij een achterstand wel gebeurde, namelijk de kopjes laten hangen, nu in deze wedstrijd niet. Jelle de Lange scoorde voor rust de gelijkmaker. Tom Boezerooij zette Marum op voorsprong maar Leeuwarder Zwaluwen kwam naar 2-2 terug. 10 minuten voor tijd was het wederom de Lange die Marum op een 3-2 voorsprong zette. Binnen 5 minuten stond al weer 3-4 voor Leeuwarder Zwaluwen. De koek was nog niet op want Rick Buma maakte in de slotfase de 4-4 gelijkmaker. In de verlenging ging het spel op en neer en kon de goal aan beide kanten vallen. In de 118e minuut was het Tom Boezerooij die Marum de 5-4 winst kon bezorgen. De invallers waren van groot belang want zij gingen er net zo voor als de spelers in het veld nadat ze teleurgesteld konden zijn omdat ze niet in de basis stonden, vond trainer Bosma. Nu op naar volgende week voor de finale tegen Gorecht. Deze wedstrijd zal plaatsvinden op het terrein van vv GOMOS in Norg. Aanvang 15.00 uur.

VEV’67-trainer Kees Pranger kon tevreden terugkijken op het seizoen. ‘Het doel was om mee te spelen met promotie en dat deden we. Dat we in de halve finale het net niet konden redden tegen Gorecht zat er in.’ Het 1e kwartier mocht VEV de bal hebben van Gorecht. Langzamerhand verloor VEV de grip op het middenveld en dat resulteerde dan ook in een 1-0 achterstand. De 2-0 viel daarna uit een onoverzichtelijke situatie. Jeffrey Visser dacht de aansluittreffer te hebben gescoord, maar de dienstdoende assistent scheidsrechter had buitenspel geconstateerd. In de ogen van het publiek was dit zeker niet het geval. In plaats van een 2-1 werd het op slag van rust 3-0 uit weer een klutssituatie. De 2e helft, waarin Gorecht gas terug nam, zag Pranger dat zijn team het fantastisch oppakte om er nog een goed resultaat uit te sleuren. Hij was dan ook trots op zijn ploeg dat ondanks een uitzichtloze achterstand in deze warmte er alles aan hadden gedaan om de achterstand om te buigen. Voor nu is het vakantie en komend seizoen opnieuw mee strijden.  

Verslagen zondag 11 juni

Vv Roden begon prima na een lange busjesreis naar Oosterhout in Brabant. TSC had moeite met het spel van Roden. Het was in de 10e minuut dat een prima pass van Michel Wardenier bij Hugo Steenbergen belandde. Zijn voorzet werd niet goed weggewerkt en opgepikt door Yska Last. Hij kapte zijn tegenstander uit en schoot onhoudbaar de 0-1 binnen. Niet veel later draaide Hugo Steenbergen weg bij zijn tegenstander. Zijn schot ging ternauwernood naast het doel van TSC. In de 24e minuut kantelde de wedstrijd. Een speler van TSC trapte de op de grond liggende Steenbergen heel bewust op zijn knieën. De assistent scheidsrechter deed zijn vlag omhoog omdat hij het voorval duidelijk had kunnen bekijken. Iedereen dacht aan een rode kaart maar de scheidsrechter dacht er anders over. Vanaf dat moment was de overmacht van Roden weg en kwam de thuisclub in de wedstrijd. Roden moest achteruit. In de slotminuut van de 1e helft viel na een dekkingsfout van de linkerkant de gelijkmaker. Robin van der Tuin had Roden op voorsprong moeten brengen maar zijn schot strandde op de benen van de keeper. De 2e helft kwam Roden niet goed uit de kleedkamer. Het werd achteruit gedrukt. Na een inschattingsfout aan de linkerkant kwam de spits erdoor. Zijn voorzet werd binnengelopen en was keeper Tarik Kalfsbeek kansloos. Roden streed tot het laatste moment. TSC leek er door heen te zitten. Veel tijdrekken en krampverschijnselen noopten de scheidsrechter langer door te laten spelen. Grootste kans was er voor de mee opgekomen Michel Wardenier. De lage voorzet van Yska Last kon door de verdediger in worden geschoten. De keeper van TSC redde op miraculeuze wijze en zelfs in de rebound van Nick er Arkel nogmaals en voorkwam daarmee de gelijkmaker. In de slotfase speelde Roden alles of niets. In de geboden ruimte werd het in de counter nog 3-1 voor TSC. Jammer voor Roden, maar gezien het hele seizoen wel begrijpelijk. Het schortte voornamelijk voorin, waar de vele kansen niet altijd werden benut of gecreëerd konden worden. De scheidende trainer Strating werd na afloop door zijn opvolger Paul Raveneau opgevangen en complimenteerde de trainer met de prestatie van de afgelopen periode. Strating vond het jammer afscheid met een degradatie te moeten nemen.

Vv Nieuw Roden stond snel met 2-0 voor door doelpunten van Jeroen Gooijert en Sander Drent. Trainer Smit zag tot zijn verbazing, dat er door 2 blunders in de achterhoede, de stand helemaal weer gelijk werd. Het werd al met al een spannende pot waarin er voor beide teams kansen waren. Na 90 minuten was de stand 2-2 en moest er worden verlengd. In de 1e helft van de verlenging scoorde Wilco Drent de 3-2. Vanaf dat moment was het alle hens aan dek voor Nieuw Roden. Het was dan ook aan keeper Jayden Kuiper te danken dat de winst binnen was. Met enkele fabuleuze reddingen was keeper Kuiper de man van de wedstrijd. Voor trainer Smit was het een slopende middag want in de verlenging zag het er bij Nieuw Roden niet goed uit. Smit hoopt dat de promotie een feit gaat worden. In de 3e klasse is er meer voetbal en dat ligt Nieuw-Roden beter. Nu wordt Dwingeloo de volgende tegenstander in de finale. De wedstrijd zal waarschijnlijk zondag in Smilde worden gespeeld.