Nieuwe manier van linkbuilden: zo ga je hiermee aan de slag

Linkbuilding werd lang als eenvoudig trucje gezien om zo hoog mogelijk binnen de zoekresultaten te eindigen. Google kwam echter al snel tot de ontdekking dat veel links op onrechtmatige wijze werden verkregen. Dit had tot gevolg dat minder kwalitatieve websites hoger in de zoekmachines terecht kwamen. Geen fijn idee voor de reputatie van deze grote zoekmachine. Daarom is de zoekmachine er tegenwoordig steeds beter in om het verschil tussen rechtmatige en onrechtmatige links te zien. Valt jouw website door de mand vanwege haar linkprofiel? Dan kan Google deze zelfs gaan weren uit de zoekresultaten. Iets wat zeker voorkomen moet worden.

Doordat Google veel beter is geworden in het beoordelen van de links, zien we ook dat steeds meer website-eigenaren het linkbuilden uitbesteden. Een goede keus om zeker te weten dat dit op de juiste manier zal gebeuren. We spreken dan ook van een geheel nieuwe manier van linkbuilden. Maar hoe werkt dit?

Wat is linkbuilding?

Eerst is het tijd om even het geheugen op te frissen. Want wat bedoelen we ook alweer met linkbuilding?

Bij het linkbuilden veranderen de effectieve methoden heel vaak. Het principe blijft echter hetzelfde. Hiermee wordt namelijk bedoeld dat er backlinks worden opgebouwd naar jouw site. Dit zijn links die op andere websites staan en verwijzen naar jouw website. Elke link wordt ook wel als stem voor de kwaliteit en relevantie van je site gezien. Hoe meer links of stemmen, hoe beter. Dit toont Google immers dat er op de site echt iets bijzonders te vinden is. Dat deze interessant genoeg is om regelmatig te verwijzen en dat de content hier dus zeker de moeite waard is om meer mensen aan te trekken.

De methoden die hierbij worden toegepast zijn wel flink veranderd. Waar je eerst enkel een grote hoeveelheid links moest verzamelen, maakt het nu ook echt uit wat de kwaliteit van deze links is. Kwaliteit boven kwantiteit dus. Bovendien zijn er in die tijd regelmatig veel links ingekocht. Dit wordt vandaag de dag zwaar afgestraft door Google. In andere woorden: linkbuilden ziet er nu heel anders uit.

Zelf doen of laten doen?

Behoor jij tot die groep ondernemers die graag alles in eigen beheer houden? Dan wil je wellicht ook kijken of je zelf aan de slag kunt met linkbuilden. Voor een klein deel kan dit ook. Bij de nieuwe vorm van linkbuilding is het namelijk vooral van belang om de links te verdienen. Door kwalitatieve content te delen zullen de links vanzelf komen. Daarom is het van belang om extra veel aandacht te besteden aan de door jou geschreven content.

Toch kan het ook geen kwaad om deskundige hulp in te schakelen. Met linkbuilding bij DNG weet je zeker dat er met alle regels rekening wordt gehouden. Dat dit op de juiste manier wordt gedaan. De complexiteit van linkbuilding liegt er tegenwoordig niet om. Om fouten te vermijden is het daarom in veel gevallen verstandiger om een groot deel uit te besteden.