Plaats: Pompstee, Roden

||
|| Foto: ||
[on] genode gast
Datum: 17 januari
Tijd: 20.00 uur

RODEN – Niets dan lovende woorden, zaterdagavond na het elfde Sportgala Noordenveld. Er was meer publiek dan ooit. Er was meer gestemd dan ooit en er werd -zo leek het- meer gedronken als ooit tevoren. Ongenode gast nam een kijkje.
‘Nou, stop maar nu. Genoeg.’ Het is even na elven als presentatrice Karin Mulder genoeg heeft van alle complimenten die ze krijgt. Ze presenteerde zaterdag haar zevende Sportgala en is voor dit gala simpelweg de beste. Goed ingevoerd vooral en populair bij het publiek. ‘En toch zou het misschien wel weer eens goed zijn dat iemand anders presenteerde’, zei ze zaterdag na afloop. En meteen kwam Bernard Veenhuis in actie. Hij probeerde Karin nu alweer te strikken voor 2016. Of dat ook gelukt is, is niet bekend. Paul Gritter dan, ook al zo’n icoon van het Sportgala. Verantwoordelijk voor de Powerpointpresentatie. Voor niks. Voor een paar munten. Onmisbaar. Ook VV Roden trainer Wietze de Jong is er. ‘Leuk dit’, zegt hij. De Jong vertrekt bij Roden, Asser Boys wordt zijn nieuwe club. ‘Die club heeft me al vaker benaderd en is in mijn optiek een club met mogelijkheden. Onverwacht? Mwah. Heb ik wel vaker gedaan. Toen ik van Rolder Boys naar Annen ging, vonden mensen dat ook gek.’ Wouter Meertens staat aan de bar, tussen mannen als Jans Darwinkel, Gerard Buring, Gerard Vos, John Douwes en Bert de Groot, die ‘zijn’ streetdance-act aandachtig bekijkt.
Pierre Berghuis drinkt z’n drankje met Bert Akker, ook al debutant als toeschouwer bij het Sportgala. Debutant is niet wethouder Auwema, die aanvankelijk van plan was ook Peize – vanwege PaisPop- nog te bezoeken, maar vanwege de gezelligheid maar in Roden blijft. Alex en Peterina (de Rafael en Silvie van Noordenveld) zijn er, net als Jan Dirk en Alida Zwerver. Niet zonder reden, want namens werkgever Rabobank mag Alida een prijs overhandigen. De Zwervers waren onlangs overigens in Southampton, op uitnodiging van Dusan Tadic. ‘Wát een niveau, wát een sfeer. Onvergelijkbaar met Nederland’, zei Jan Dirk.
Aan de bar is een heuse Palestra-hoek. Dit heeft uiteraard te maken met het laatste optreden van de Crazy Busters. Boris Esschendal moet ik weet niet hoeveel handjes schudden zaterdag. Handjes uit dankbaarheid vooral, want wat zullen we deze act gaan missen. Ook van de partij: Ilonka Pots en Keeke , beter bekend als personal trainer. Maar vanavond dus even niet. Vaste gasten waren er ook voldoende. Burgemeester Hans van der Laan bijvoorbeeld, Aaltje Bron, Jan Arends, Jan Kemkers, Han Kemker (voorzitter) en Wim Feith, die overigens opmerkelijk vroeg huiswaarts keert.
Rieks Perdok blijkt ook sportliefhebber, want ook hij is gewoon van de partij zaterdagavond. Emiel en Catrin zijn er ook, en reiken behalve de prijs voor de sporter met beperking ook de Clubsparen-cheques uit. Wietse Rozema sprint –vanwege de cheque- nog net op tijd het podium op, waar Ad Witlox, grote man van VV Nieuw Roden, inmiddels al lang en breed staat. Ook gezien: de ondernemers Bart de Vries en Bertjan Stadman, alsook Gerard Uiterwijk,  die tussen de drukte door een sigaartje in de rookruimte tot zich neemt. Ondertussen zit het programma er op. Opvallend: de bezoekers blijven lang. Doorgaans vergelijkt het Sportgala zich wat dat betreft met een bingoavond. Na het noemen van het laatste getal spoed iedereen zich naar huis. Dat is nu anders. Wellicht komt dat door de topvorm van DJ Wietse, beter bekend als Sowieso. Sportgala Noordenveld was mooi. Het was druk en het hoort ondertussen gewoon bij Noordenveld. Nooit mee stoppen dus!

||
||

UIT DE KRANT