‘Volksvermaken houdt het dorp levendig’

|
| Foto: |
actueel

Sponsoring van levensbelang voor Volksvermaken Roden

RODEN – Volksvermaken Roden vierde onlangs haar 75e verjaardag. Tijdens dat feest benadrukte voorzitter Jan Tiesinga al het belang van sponsors. ‘Want zonder hun steun zouden wij niet kunnen doen wat we doen.’ Elk jaar weer is het – zelfs voor Volksvermaken- een strijd om sponsors aan zich te binden. Daarom ook is Tiesinga blij met het feit dat Volksvermaken twee nieuwe hoofdsponsors heeft weten te strikken.

‘Het is bij ons ook niet een kwestie van alleen geld incasseren’, zegt Tiesinga terecht. ‘We bieden sponsors veel. Qua naamsbekendheid maar zeker ook qua mogelijkheden op het gebied van netwerken. Sponsoren krijgen er dus zeker wat voor terug.’ Dat laatste is zeker het geval. Volksvermaken koestert haar geldschieters, zonder wie ze nooit in staat zouden zijn om zoveel en zulke bijzondere evenementen te organiseren. Met OOG-TV en S en K Installatieservice strikte Volksvermaken twee nieuwe hoofdsponsors.

OOG TV
Dat OOG –TV sponsor is geworden heeft veel te maken met Erik Koops, verantwoordelijk voor de marketing/sales bij de regionale omroep die twintig gemeentes rondom de stad Groningen bedient. ‘Roden is één grote familie en ik woon in Roden. Ik kan Jan al heel lang en het is ook een kwestie van gunnen. Als Volksvermaken straks activiteiten heeft, krijgen ze van ons reclameblokjes. Aan de andere kant vergroot het onze bekendheid. Een win-win situatie dus’, zegt Koops, die een zelfde soort deal sloot met de Jaarbeurs van het Noorden. ‘Wij dragen ook die partij een warm hart toe.’ Jan Tiesinga is blij met de nieuwe sponsor. ‘We hebben ontzettend veel baat bij publiciteit. Je kunt nooit vaak genoeg in de krant staan of op de radio zijn. We zijn heel blij met OOG-TV.’ OOG TV is ook in Roden te zien – voor wie het nog niet wist- op Ziggo, kanaal 140 en op KPN Glasvezel, 622.

S en K Installatieservice
Wie kent ze niet? Sjoerd en Klaas Detmar. De erkende installateurs bieden vakwerk bij veelzijdige installatiewerkzaamheden voor nieuwbouw, onderhoud en renovatie. ‘Met betrokkenheid bieden wij snelle en vakkundige hulp en ronden wij zowel kleine als grote projecten met optimaal resultaat af. Bij ons gaan techniek en zakendoen prima samen’, zeggen Sjoerd en Klaas, die al jaren ‘gewoon’ sponsor van Volksvermaken waren. ‘We zijn hoofdsponsor geworden zeker ook omdat het je veel naamsbekendheid oplevert. Je staat in de advertentie in de Krant, op de borden en tijdens evenementen kun je netwerken. Volksvermaken doet heel veel voor het dorp. Zij houden het dorp levendig. We hebben veel respect voor de vereniging, ga maar eens na hoeveel ze per jaar organiseren.’ Ander raakvlak met Volksvermaken heeft Sjoerd. ‘Ja man, één van mijn kinderen staat dit jaar op de Rodermarktwagen van De Marke. Dat wordt bouwen dus. Maar ook dat is leuk en je boort zo weer veel nieuwe contacten aan.’

|

UIT DE KRANT