Kinderboekenweek: feest in de boekhandel!

actueel

RODEN - Woensdag 1 oktober gaat het los bij Boekhandel Daan Nijman: dan begint de 60e Kinderboekenweek! En omdat de Kinderboekenweek jarig is, is het thema dit jaar Feest.
Woensdag 1 oktober is de traditionele opening met een extra feestelijke Kinderkoopavond met Kinderkassa, waarbij kinderen zelf hun boek mogen aanslaan op de kassa en vervolgens inpakken met feestpapier en strikken. Daarnaast kunnen kinderen hun favoriete feestbeesten tekenen, feestselfies maken (er wordt gezorgd voor verkleedmateriaal, zelf een mobieltje of camera meenemen is handig) en wordt er getrakteerd op iets lekkers. Uiteraard krijgt iedereen die voor 10 euro of meer aan (kinder)boeken koopt het door Harm de Jonge geschreven Kinderboekenweekgeschenk Zestig spiegels mee naar huis. Bij aankoop van € 25 aan kinderboeken ontvangen liefhebbers bovendien een gratis toegangskaartje voor de kleutervoorstelling Feest in de Brinkhof op woensdag 15 oktober. Vrijdag 3 oktober leest Annemieke Prins voor vanaf 15.00 uur. Natuurlijk kunnen ook dan selfies gemaakt worden en feestbeesten getekend.  Zaterdag 4 oktober is illustratrice Marit Törnqvist in de winkel van 13.00 tot 14.30 uur. Zij heeft het prachtige prentenboek voor de Kinderboekenweek, Fabians feest, gemaakt en komt samen met de kinderen een feestoptocht tekenen. Ook mogen kinderen hun favoriete feestbeest, het is tenslotte Dierendag, tekenen op bijzonder behang met gouden lijstjes. Marit Törnqvist leest ook voor en signeert haar boeken, bijvoorbeeld het door haar geïllustreerde Jij bent de liefste, Klein verhaal over liefde en Jij en ik op een rode fiets en het recent met een Zilveren Griffel bekroonde Groter dan een droom. Ook op woensdag 8 oktober is de Kinderkassa geopend, van 15.00 tot ongeveer 17.00 . Op zaterdag 11 oktober ten slotte wordt de Kinderboekenweek afgesloten met een bezoek van Harm de Jonge aan de boekwinkel.
De schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk is in de winkel vanaf 15.00 uur. Hij zal voorlezen, signeren en vertellen over zijn boeken, niet alleen over Zestig spiegels maar ook o.a. over Jonas en de visjes van Kees Poon (Vlag en Wimpel 2014), Flessenpost, Vuurbom en Josja Pruis, dat in 2007 bekroond werd met de Woutertje Pieterse Prijs.  Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk en ook (groot)ouders zijn van harte welkom. Kijk voor alle details op de achterzijde van deze krant.

UIT DE KRANT