Familiepark begint rustig aan het seizoen

Afbeelding
actueel

LEEK – Doorgaans is het tijdens de seizoensopening van het Familiepark Nienoord een drukte van jewelste. Zeker de afgelopen jaren. Doorgaans gingen die openingen dan ook gepaard met optredens van Keet! en stond de parkeerplaats al ver voor de toegangshekken open gingen helemaal vol. Hoe anders was dat zaterdag. Ook toen opende Familiepark Nienoord weer haar deuren. Van drukte was echter geen sprake. Dit had –zeker ook- te maken met de weersomstandigheden.
De opening werd voorafgegaan door een heuse parade. Burgemeester Berend Hoekstra opende om precies 11.00 uur het nieuwe seizoen op De Dam, waarna de parade door het centrum, over de Nienoordsingel, richting Landgoed ging. De deelnemers aan die parade waren de ‘gebruikers’ van het landgoed. En dus kwamen De Scheperij, Camping Nienoord, Pannenkoekenburcht Nienoord, IJsvereniging Leek, Landgoed Nienoord, Expeditie Nienoord, Museum Nienoord, Scouting Nienoord, Speelgroep leek en de Steekproductenmarkt in actie. Zij maakten bovendien van de gelegenheid gebruik om zichzelf te promoten, en daar is ook niks mis mee.
De kinderen kwamen noch voor een parade, noch voor de gebruikers en al helemaal niet voor de burgemeester en wethouder Hans Morssink, ook in het Familiepark aanwezig. Zij, de kinderen dus, kwamen om te spelen. Want dat zij het Familiepark gemist hadden, moge duidelijk zijn. En terwijl de hoogwaardigheidsbekleders de nieuwe attractie –‘Expeditie Nienoord’ met overigens fraaie toegangspoort- bekeken, genoten de kinderen van de vertrouwde glijbanen en schommels en ging ook het al even vertrouwde ritje in de trein er in als koek. Nienoord is vertrouwd, en daar schuilt ook meteen het gevaar. Ook dit jaar zullen 100.000 mensen het park moeten bezoeken, het liefst wat meer nog. Dat zal ook dit jaar een hele opgave worden en dat vraagt om extra activiteiten. Wat dat betreft staat het Familiepark nu al een beetje op achterstand. Want zaterdag bij de opening waren er, naar schatting, nog niet de helft van de mensen die een jaar eerder op kwamen draven. De entree was dan weliswaar gratis, qua omzet zal dat te merken geweest zijn. Het weer werkte zeker ook niet mee. Het was koud, kil en later op de dag begon het nog te regenen ook. Wat dat betreft kan het straks alleen maar beter gaan.

UIT DE KRANT

Lees ook