Bewoners praten over toekomst Zevenhuizen

actueel

ZEVENHUIZEN – Hoe ziet de toekomst van Zevenhuizen er uit? Wat moet anders, wat kan beter? Om op dit soort vragen antwoorden te krijgen willen Dorpsvereniging DES, Stichting Promotie Zevenhuizen (SP7) en Ondernemersvereniging Zevenhuizen  graag met de bewoners van het dorp in gesprek. Een datum is al gepland: 8 april, vanaf 20.30 uur in De Appelhof. 
Want ook één van de leukste dorpen van Groningen moet aan de toekomst denken. Zoals in zoveel dorpen in Nederland wordt veel gesproken over de leefbaarheid op het platteland. Het woord leefbaarheid is echter nogal veelomvattend. Ook het organiseren van activiteiten en het uitvoeren van werkzaamheden door dorpsbewoners binnen een dorp zijn van belang voor de leefbaarheid, maar hoe en wie gaat dat dan doen? In het najaar van 2014 hebben bestuursleden van eerdergenoemde verenigingen en SP7 samen met bestuurders van VV Zevenhuizen en KV Sparta twee keer om tafel gezeten om verschillende zaken met elkaar te bespreken en te inventariseren. Enkele punten zijn ook tijdens het kennismakingsgesprek met het gemeentebestuur al de revue gepasseerd. Tijdens de avond voor bewoners zal ook het dreigend tekort aan vrijwilligers bij het organiseren van activiteiten in het dorp en bij de sport- en muziekverenigingen aan de orde komen. Net als Hoogwaardig Openbaar Vervoer. Buslijn 85 zal noodzakelijk zijn voor de bereikbaarheid van de regio en Zevenhuizen. Eerder al liet burgemeester Hoekstra weten dat er ooit een tweede ontsluitingsweg moet komen wil Zevenhuizen ook wat betreft openbaar vervoer mee blijven tellen. 
Ook zal de vraag gesteld worden waar senioren behoefte aan hebben in het dorp en moeten er voorzieningen zijn voor jongeren om met elkaar af te spreken. Feit is verder dat het uitgaansleven en de activiteiten in het dorp en de regio kunnen worden versterkt, terwijl ook de toegankelijkheid in de openbare ruimte kan worden verbeterd. Niet onbelangrijk is bovendien de aanleg van glasvezel. Er is –kortom- genoeg te bepraten.

UIT DE KRANT