Veenhuizen blij met jeu de boulesbaan

|
| Foto: |
actueel

VEENHUIZEN - Afgelopen woensdagmiddag vond de opening plaats van de gloednieuwe Jeu de Boulesbaan in Veenhuizen. Het idee om ooit in het dorp een Jeu de Boulesbaan te maken is afkomstig van Henk Winkel en Piet de Vries. Zij zijn beide betrokken bij de maandelijkse ouderensoosmiddag in de sportkantine van vv Veenhuizen.

Soms vallen puzzelstukjes op zijn plaats en kunnen plaatselijke initiatieven gemakkelijk gebundeld worden. Zo ook in Veenhuizen. Wat voor af ging was een contact met buurtwerker Bob Hulshof van Welzijn in Noordenveld. Anderhalf jaar geleden spraken zij elkaar tijdens de woensdagmorgen Sportiefgroep in De Brinkhof in Norg. Daar kwam ook het maken van een Jeu de Boulebaan in het dorp aan de orde. ‘Dat zouden wij van de ouderensoosmiddag een goede aanwinst vinden en wij zullen daar regelmatig gebruik van gaan maken,’ liet Henk Winkel weten. Afgelopen winter werden spijkers met koppen geslagen. Stagiaire van SportDrenthe en WiN , Joyce Mulder, toevallig ook inwoonster van het dorp Veenhuizen, had als projectopdracht mee gekregen om te inventariseren of er in de gemeente Noordenveld bij organisaties behoefte bestond voor het maken van Jeu de Boulesbanen. Dat bleek in acht dorpen het geval te zijn. Zo werd ook koers gezet naar Veenhuizen en werd er in de huiskamer van Henk Winkel een presentatie gegeven over werkwijze en financiering van de banen. Samen, met de toen ook aanwezige Piet Molenaar, werden de wensen positief benaderd. Toen ging het snel. Er werden in de omgeving van de sportkantine mogelijke locaties gezocht en gevonden. Helaas werden alle locaties door de lokale overheid afgekeurd. Alle terreinen hadden een andere bestemming. Dat was echter niet van toepassing op het voorterrein van de sportkantine van de voetbalvereniging. Hier was Henk Stam, samen met zijn vrijwilligers van de ‘Vuttersploeg’, al actief om een speelterreintje te bouwen voor kinderen. Met daarbij ook een zogenaamde Pannakooi. Vanaf dat moment kwamen de ideeën van Henk Winkel en Henk Stam samen. De Pannakooi was ook uitermate geschikt als Jeu de Boulesbaan. Dat plan werd niet alleen gemaakt, maar ook uitgevoerd. Met geldelijke bijdragen vanuit sponsoren, de voetbalvereniging, WiN en de inzet van de mannen van de ‘Vuttersploeg’, werd de baan gerealiseerd. Dit tot grote vreugde van alle betrokkenen.

Henk Stam doet al jaren de coördinatie van de vrijwilligersploeg op het voetbalveld. Een ploeg die wekelijks op de donderdagmiddag bijeenkomt voor het doen van allerlei klussen in- en rondom het veld. De ploeg bestaat uit Jan Hilverda, Roelof Visser, Bert Arends, Wietse Coenrady, Fokko Luiting, Geert Been, Henk Stam, Geert Rademakers en Henk Lubbers. Deze laatste is de contactpersoon tussen ‘Vuttersploeg’ en het bestuur van de voetbalvereniging. ‘Onze vereniging kan prima faciliteren’, laat hij weten. Indien verenigingen of bijvoorbeeld mensen uit de buurt eens willen spelen op de Jeu de Boulesbaan, dan kan dat prima. Onze kantine kan dan geopend worden voor koffie en andere voorzieningen. Dat kan allemaal geregeld worden, gewoon even bellen met de voetbalvereniging en dan komen we er wel uit’. Henk Winkel hoopt dat dit ook de toekomst wordt van de Jeu de Boulesbaan. ‘Zo kunnen we elkaar vinden in de uitvoeringen. Ik vind het geweldig dat de voetballers met ons mee hebben gedacht. In ons dorp hebben we nu een Jeu de Boulesbaan en we kunnen daar alleen maar erg tevreden mee zijn’, laat hij weten. De ouderensoosmiddag heeft nog twee activiteiten voor de zomerstop en wel op 27 mei met een fietstocht en een Chinese maaltijd en op 10 juni met onder andere een informatieve middag met het contactpunt mantelzorg. Wie mee wil doen aan de soos is welkom. Opgave vooraf hoeft niet.

Op de foto: De eerste ballen rollen met behulp van de ‘Vuttersploeg’ over de baan. Wie alle betrokken vrijwilligers ook op de foto wil zien kan kijken op de internet pagina van De Krant.

|

UIT DE KRANT