ZOMERGASTEN Camping de Norgerberg

||
|| Foto: ||
actueel

Datum: 7 juli

Tijd: 11:15 uur

RODEN – Omdat de komkommers inmiddels volop in de schappen liggen, de temperatuur stijgt naar ongekende hoogte én voor veel mensen de vakantie (bijna) begint, gaat De Krant op pad om campinggasten te bevragen. Wat maakt Noordenveld nu helemaal zo fantastisch om de spaarzame vrije dagen door te brengen?, willen we weten. De tweede serie Zomergasten start in de bossen van Norg, op Camping de Norgerberg om precies te zijn.

Ellen Vos uit het Groningse Vinkhuizen weet wel waarom ze graag in Norg vertoeft. “RUST!”, roept de diva vanuit haar zojuist aangeschafte oranje Vrijbuiter-campingstoel. Ze heeft het rijk lekker alleen. Vriend Johan -man eigenlijk; ‘ik ken hem al 29 jaar waarvan we er vier zijn getrouwd, maar vriend klinkt nou eenmaal lekkerder hè?’- is met dochter Esmee naar het zwembad. Ellen is in haar nopjes op de Norgerberg. “Wát een vriendelijkheid hier. We kwamen een zeiltje tekort voor onder de tent. Komt er een man van de camping langs op de fiets en gooit er zo even één over de heg. Waar vind je dat nog? En heb je het sanitair hier gezien? Het lijkt wel een pretpark! Een feestje om je kids hier onder de douche te gooien!”, roept ze terwijl ze de deur van het toiletgebouw openzwaait. Onmiddellijk waan je je in het sprookjesbos. Geen woord teveel opgeschept. Hoewel Ellen van fietsen houdt, doet ze niet mee aan de fietsvierdaagse die momenteel door Norg toert. “Het moet wel vakantie blijven hè.”

Renate de Wind uit Callantsoog is vanochtend ontwaakt vanuit een hangmat. Dat was tamelijk pittig, vooral voor haar rug. De fles Amaretto zorgde ervoor dat ze de nacht toch nog heel aardig is doorgekomen. Samen met vriendin Rina Terpsma, dochters Nikki en Wendy en hun kameraadjes Kelly en Mike hebben zij overnacht in boomhutten. Als TT-liefhebber van het eerste uur komt ze al jaren in Drenthe. Voor het grootste gedeelte staan ze op Witter Zomer bij Smilde, de laatste nacht sluiten ze steevast af in de boomhut op de Norgerberg. Hoewel de Noord-Hollandse badplaats Callantsoog toch bijna synoniem is voor vakantie, vlucht Renate het kustplaatsje maar wat graag

uit in de zomer. “Zodra ik de dijk overrijd en de zorgen aan de andere kant achterlaat, word ik blij. We wonen in een dorp met 4700 inwoners maar in de zomer zijn dat er 12.000. We wonen pal aan het strand en wat doe je dan? Dan zoek je de bossen op! Ik vind hier precies het tegenovergestelde van daar: rust, natuur, weidse uitzichten. Héérlijk vind ik het! Dat geldt ook voor vriendin Rina. Zij runt een bar in Breezand. En dat staat vooral synoniem voor héél druk.

Achterop een gezellig veldje omringd door bomen en een grote zandbak in het midden, staat de familie Kwakman uit Hengelo. Hun niet onopvallende mintgroene Cadillac uit 1959 staat naast hun optrekje geparkeerd. “Ik heb er dit jaar speciaal een trekhaak onder laten zetten omdat we met de caravan op pad wilden”, vertelt vader Erwin Kwakman die thuis in Hengelo gegoogled heeft op binnenzwembad, familiecamping, hond mee, toiletvoorzieningen en maximaal 1.5 uur rijden. “Toen kwamen we uit op de Norgerberg. En het is héérlijk hier. Zoveel vriendelijkheid. En de toiletten worden nog schoongehouden door senioren. Dat zie je gewoon. Moeder Yvette zit lekker ontspannen in bikini voor de voortent van haar kroost te genieten. Op het tafelkleedje van oranje gebloemd vinyl staan allerlei gekleurde kinderbekertjes van Lars en Noah, de tweeling van drie. En een oude blikken koektrommel uit oma’s tijd. “Wij zijn echt van de ouwe meuk. Nieuwerwets is aan ons niet besteed”, lacht Yvette. “Zelf wonen we middenin de stad. Voor ons is het volop genieten hier.” De Kwakmannen hebben nog niet bijster veel ondernomen. Al staat een bezoekje aan het Gevangenismuseum in Veenhuizen in de planning. Net terwijl de familie gekiekt wordt, komt Susan van Rijswijk aanfietsten. Zij is mede-eigenaar van de camping. “Ik hoorde dat er iemand over de camping liep met een fotocamera. Even polshoogte nemen.” Behalve ontzettend vriendelijk, zijn ze ook nog eens heel alert op de Norgerberg.

||
||

UIT DE KRANT