Zestien wagens met uiteenlopende thema’s

|
| Foto: |
actueel

Volksvermakers bezoeken deze week bouwgroepen

RODEN – Hoewel de meeste mensen amper zijn bekomen van de vakantie of zelfs nog vakantie vieren, duurt het niet zo heel lang meer voor het Rodermarkt is. En dus wordt er al maanden en maanden gebouwd aan de zestien wagens, want zoveel wagens nemen dit jaar deel aan de Rodermarktparade, steevast hét hoogtepunt van de Rodermarkt. En telkens op zowel de zaterdagmiddag als de zaterdagavond.

Deze week gaan de mannen van het organiserende Volksvermaken Roden een kijkje nemen bij de bouwers en delen ze zoals vertrouwd drinken uit aan de noeste bouwers. Een altijd weer leuke geste van Volksvermaken, Onder de Linden, Fré Nijdam, Jumbo en Het Wapen van Drenthe. Een week later- volgende week dinsdag dus- worden de bloemenmonsters gebracht en dan zullen naar alle waarschijnlijkheid ook burgemeester en wethouders een kijkje gaan nemen bij de bouwers van de wagens. Thema van de Parade dit jaar is ‘wereldsteden’ en dat onderwerp wordt op verschillende manieren ingevuld. Er zijn dit jaar zoals gezegd zestien bouwgroepen die de volgende thema’s uit gaan beelden: De Hoeksteen (Kopenhagen), De Parel (Rome), De Rank (Sydney Xperience), Het Valkhof (Rond de wereld in 80 dagen), De Tandem (Arendelle), De Marke (New Orleans), De Poolster (Dubai), Onze Kids (Tombstone), AV’75 (Las Vegas), Bouwgroep NED (New York), Nietap-Terheyl (Er gaat niets boven Groningen), Altena (de groeten uit..), De Hopbouwers (Moskou), De Bomenbuurt (Mexico Stad), Van der Sluis (Beijing) en Cre-Active (Amsterdam).
Wat betreft de jurering van de zestien wagens zit er ook een noviteit aan te komen, maar dit zal op korte termijn naar buiten worden gebracht. Het woord is nu vooral aan de bouwers. Zij moeten zorgen dat hun wagens op tijd af zijn. En dat gaat- gezien de geluiden die links en rechts te beluisteren zijn- ook dit jaar zeker weer lukken, hoewel er nog best veel werk te verstouwen is.

|

UIT DE KRANT