Met na afloop een heerlijk advocaatje

actueel

Ook mooi programma voor senioren Jaarbeurs

RODEN – Het moge duidelijk zijn: de Rodermarkt komt er aan en uiteraard is het programma van de Jaarbeurs van het Noorden rond. Vaak gaat alle aandacht uit naar de programmering in de avonduren. Naar Dré Hazes en Vangrail. Maar de Jaarbeurs biedt heel veel meer. Senioren bijvoorbeeld, komen zeker ook aan hun trekken. Verantwoordelijk voor deze tak van de programmering is Janny van der Wal. ‘Zij weet deze doelgroep altijd weer optimaal te bedienen’, zegt Lucas Schoonbeek.
Maar eerst even over de zondagmiddag. Was het publiek gewend aan bodypaint, deze tak van sport gaat verhuizen naar de Pompstee. Daarvoor in de plaats komt zoals bekend Regiopop. Bovendien wordt zondagmiddag op het middenterrein van de Jaarbeurs een oldtimershow gehouden. Een show van trekkers en landbouwmachines vooral. Al in de ochtenduren maken de oldtimers van 10.00 uur tot 12.00 uur een rondrit in en rond Roden en vanaf 12.00 uur zullen de trekkers opgesteld worden op het Jaarbeursterrein waar ze van 13.00 uur tot 17.00 uur te bewonderen zullen zijn. Naast ongeveer 75 trekkers zijn er bovendien stationaire motoren, oude werktuigen, oude machines en een dorsmachine te zien. De dorsmachine zal worden bediend door de heer Rozema uit Tolbert. Hij zal laten zien hoe vroeger het koren gedorst werd en hoe arbeidsintensief dat toen was. Ook op zondagmiddag: de enorme broodbakmachine uit Wapserveen en op het voorplein de band Fruitcake Party en Robert den Brok. De maandagmiddag is voor ‘de jeugd van vroeger’. Sjaco zal de senioren dan een leuke middag bezorgen. Hij vertolkt liedjes van vroeger; van Johnny Lion tot Rob de Nijs en van Gerard Cox tot Guus Meeuwis. Tussendoor vertelt hij leuke anekdotes. Sjaco heeft van bepaalde liedjes de tekst wat aangepast. Zo hebben Bertus en Tinus uit ‘Oerend hard’ hun crossmotoren ingeruild voor scootmobielen en scheuren ze langs het bejaardentehuis. Sjaco deelt menukaarten uit waarop zijn repertoire staat. Iedereen mag een liedje van de kaart uitkiezen. Deze middag begint om 14.00 uur. ‘Met dank aan de Korenaar (gebak) en Van Erp is deze middag mogelijk geworden. Van Erp biedt na afloop een glaasje advocaat aan’, zegt Schoonbeek. ‘Zo zie je: we bieden vertier voor elke doelgroep.’
Woensdagmiddag is er in het Paviljoen de korenmiddag. ‘Altijd goed bezocht’, zegt Schoonbeek. Vorig jaar bijvoorbeeld, kwamen er zo’n 800 mensen kijken en luisteren. ‘Dit jaar treden het Eelder Bloemenkoor, de Paiser Hopsingers, De Briljantjes en Variant uit Stadskanaal op. Ook deze activiteit begint om 14.00 uur.’ Voor de duidelijkheid. De daadwerkelijke beurs duurt tot en met dinsdag en is dus een dag korter ten opzichte van de jaren ervoor. ‘Op woensdag is er echter gewoon een programma op het Jaarbeursterrein’, zegt Schoonbeek. Zo zullen Eltjo en Dirkjan Mollema optreden op het voorplein en staan ’s avonds De Euro’s in het Paviljoen.
Op de foto het bestuur van de Jaarbeurs van het Noorden met Andre Brasse, Geert Rijpma, Bert Rijks, Roel Piek, Thijs de Jonge, Lucas Schoonbeek, Jelle Haisma, Klaas Kloosterman, Rob Damkat en Ina Kuipers.

UIT DE KRANT