‘Ik, Mensinge’

|
| Foto: |
actueel

RODEN - Op 4, 11 en 18 oktober komt de geschiedenis van Havezate Mensinge een middag tot leven. Geïnspireerd door de boeken die historicus Vincent Jonkheid over de Havezate heeft geschreven, hebben het Duo Modus en Otto Lussenburg een vertelconcert geschreven.

In dit concert nemen zij de bezoeker door middel van muziek, zang en vertelling mee naar bijzondere gebeurtenissen uit de geschiedenis van de Havezate. Verschillende periodes uit de historie worden doorlopen. Via de middeleeuwen en de 80-jarige oorlog wordt er kennisgemaakt met de bewoners en hun mysteries. Het verhaal loopt parallel met de geschiedenis van de klassieke muziek met onder andere muziek van Vivaldi en Bach, chansons uit de Franse tijd, spotliedjes en muziek van deze tijd.

Duo Modus bestaat uit de klassiek geschoolde musici Ellen Steffers-Dekker (zang) en Hanne Steffers (cello). Samen met verteller Otto Lussenburg maakt zij Theater Concerten voor Kastelen, Havezaten en Landgoederen. De Voorstellingen worden gehouden op: 4, 11 en 18 oktober in Havezate Mensinge, Mensingheweg 7 in Roden. Alle voorstellingen beginnen om 14.30 uur. De entree bedraagt € 10,--, dit is inclusief een kopje koffie of thee. Voor meer informatie: www.mensinge.nl of telefoon 050 – 502 5030.

|

UIT DE KRANT