Mantelzorgers in het zonnetje

actueel

NOORDENVELD - Op dinsdag 10 november is het zover. Dan organiseert het Contactpunt Mantelzorg de tiende Dag van de Mantelzorg in Noordenveld. Omdat het een bijzondere editie is, is er een dagprogramma opgesteld voor mantelzorgers in hotel Langewold in Roden. Zanger Theo Driessen komt zelfs langs.

In de ochtend is er een informatiemarkt, waar naast praktische informatie ook workshops en activiteiten zijn die gericht zijn op ontspanning. Aansluitend is er een lunch. In de middag is er een optreden. De dag wordt afgesloten met een hapje en een drankje. De deelname is gratis. Voor deelname aan de lunch en het middagprogramma graag aanmelden voor 2 november bij WiN tel 050 3176500 of via mantelzorg@welzijninnoordenveld.nl. De Dag van de Mantelzorg zet mantelzorgers in het zonnetje. Een mantelzorger zorgt vaak langdurig voor iemand uit hun naaste omgeving. De zorg kan gaan om oudere personen maar ook om jongeren en kinderen. ‘s Morgens is er op de informatiemarkt aandacht voor verschillende zaken die het werk van mantelzorgers kunnen vergemakkelijken. Denk hierbij aan informatie over respijtzorg, eventuele thuishulp, computerprogramma’s die helpen bij het aanhouden van dagritme en gemaksproducten. Naast de praktische informatie is er ook uitdrukkelijk ruimte gemaakt voor de broodnodige ontspanning die mantelzorgers goed kunnen gebruiken. In de beautyhoek is de mogelijkheid tot een korte massage en er zijn workshops kaarten maken en kleuren voor volwassenen. Na de markt is er een lunch voor mantelzorgers, gevolgd door een gezellig optreden van zanger Theo Driessen. De dag wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

De Dag van de Mantelzorg is onderdeel van de Maand van de Mantelzorg. Op 22 november is er een speciale filmvoorstelling in de Winsinghhof en op 16 en 30 november maken leerlingen van de Esborg ontbijtjes die bij mantelzorgers thuisbezorgd worden. Informatie over deze activiteiten kan verkregen worden bij Welzijn in Noordenveld 050 3176500.

UIT DE KRANT