Organisatie Spektakeltocht verwacht meer deelnemers

actueel

NORG - Op zaterdag 24 oktober is er voor de tweede keer een Spektakeltocht in het brinkdorp. Een Spektakeltocht is een groots opgezet wandelevenement waaraan in Norg maximaal 500 deelnemers kunnen meedoen. De voorinschrijving is inmiddels van start gegaan op www.spektakeltochtnorg.nl.

‘Vorig jaar hadden we ondanks de stevige regen van die dag toch nog 250 deelnemers. Dit jaar is het programma uitvoeriger. De basis staat en het spektakel is uitbundiger,’ laat medeorganisator Afien Baving weten. Het programma van een wandelevenement komt voort uit een evaluatie van Beweegdorp Norg. Er bleek onder het publiek behoefte te zijn aan een dergelijk evenement. Het was uiteindelijk inwoonster Toosje Surie van het dorp die het initiatief nam om er een Spektakeltocht van te maken. ‘Tijdens een vakantie op Texel kwam ik in aanraking met een soort gelijk evenement. Dat vond ik geweldig om mee te maken en dacht, waarom kan dat ook niet in ons mooie dorp. Ik heb toen contact gezocht met het Bewegingscentrum Norg. Daarna is de bal gaan rollen,’ geeft zij tevreden aan. Mark Homme van der Veen is van het Bewegingscentrum Norg en hij zegt hierover. ‘We werken samen met diverse partijen in Norg. Ons Bewegingsentrum, de organisatie Beweegdorp Norg, Welzijn in Noordenveld en dit jaar voor het eerst met de Survivalvereniging Norg. Ik weet zeker, het wordt voor de deelnemers echt genieten. Er valt veel te doen, te zien en te beleven.’

De wandelafstand van 5 kilometer heeft als Spektakel het thema Circus meegekregen. Jeugdcircus Bombari uit Assen is bereid gevonden om onderweg optredens en activiteiten te verzorgen. De starttijd is vanaf 14.00 uur. Al eerder, om 12.00 uur start de Spektakeltocht met survivalelementen. Rachel Admiraal is hiervan 1 van de initiatiefneemsters. ‘Onze Survivalvereniging telt nu 70 leden. Het gaat heel goed. We zijn erg enthousiast over de Spektakeltocht. Onderweg en bij het Bewegingscentrum Norg hebben we tal van hindernissen. Niks hoeft, maar voor wie het ziet als een uitdaging is van harte welkom om deze Spektakeltocht met survival opdrachten van 10 kilometer te volgen,’ zegt zij. De kunst- en cultuurroute telt 15 kilometer. Er wordt gestopt bij lokale kunstenaars die exposeren en deelnemers uitnodigen om mee te werken aan her maken van een kunstwerk. Vorig jaar was vooral deze route een echte verrassingstocht. Dit jaar is de start vanaf 9.00 uur. Ook vanaf die tijd start de Combi-Spektakelroute. Hier komen deelnemers met alle onderdelen in aanraking en is de afstand van 30 kilometer vooral van belang. Voor de doorzetters dus.

Het wordt voor de deelnemers een echt wandelevenement met tal van randactviteiten. Wandelen kan altijd, ook bij slecht weer. De organisatie is vol vertrouwen dat het aantal deelnemers dit jaar op 500 uitkomt. Norg is er klaar voor.

Op de foto achter Afien Baving en Rachel Admiraal, voor Toosje Surie en Mark Homme van der Veen.

UIT DE KRANT