‘Er liggen nu kansen en mogelijkheden’

|
| Foto: |
actueel

Glasvezel Noordenvel Zuid West

HUIS TER HEIDE – Onlangs vond de laatste van drie informatiebijeenkomsten over glasvezel plaats in café Huis ter Heide. Ruim veertig belangstellenden lieten zich informeren over het nut van glasvezel. Ook twee providers waren aanwezig om hun kennis en mogelijkheden op dit gebied aan te geven. Het initiatief in het gebied Huis ter Heide, Westervelde, Zuidvelde, Een en Een West kreeg onlangs vorm in een ‘Coöperatie Breedband Noordenveld Zuid West’.
Voorzitter Alie Hut was goed te spreken over de opkomst. ‘ Al eerder waren er informatiebijeenkomsten in Een en Westervelde/Zuidvelde. In totaal hebben bijna tweehonderd inwoners in ons gebied zich laten informeren over de mogelijkheden van glasvezel. We worden ons steeds meer bewust dat we ons nu moeten aansluiten. Er liggen nu kansen en mogelijkheden. Ons streven is dat 65 procent zich gaat aanmelden voor een abonnement.’ Twee weken geleden kreeg wethouder Auwema de eerste informatiemap over glasvezel uitgereikt. Hij gaf aan dat meedoen pure winst betekende voor alle inwoners. ‘Een mooi project waar iedereen baat bij heeft. De provincie is trekker van dit beleid, wij als gemeente doen mee daar waar wij kunnen.’ Hut laat weten dat et glasvezel alle inwoners in het gebied een supersnelle internetverbinding krijgen. ‘Dat geeft veel mogelijkheden en niet alleen op het gebied van bijvoorbeeld interactieve televisie. Ook telefonie en computer gaan sneller en beter dan voorheen. Nu instappen, betekent dat je mee wilt doen.’
Alle bewoners in het gebied van de coöperatie krijgen twee maanden de tijd om zich te laten informeren over de providers en de mogelijkheden van het glasvezelnetwerk. Alie hut geeft te kennen dat het zinvol is om nu alvast een abonnement te nemen. ‘Dat kan door een inschrijfformulier op te sturen of je aan te melden via de website. Wie zich opgeeft wordt automatisch lid van de coöperatie. Daarmee wordt iedereen ook gelijk een stukje eigenaar van het netwerk. Ook dat kan op termijn voordelen opleveren’, zegt ze. Bel voor meer informatie 0592-388643. In januari 2016 komen in het beoogde gebied nog enkele inloopbijeenkomsten waar men de stand van zaken kan vernemen. Daar waar mogelijk krijgen alle inwoners een informatiemap met alle voordelen van het glasvezelnetwerk persoonlijk uitgereikt.

|

UIT DE KRANT