Is burgemeester Smid goed ‘met het stokje’?

Afbeelding
actueel

Oranje organiseert ‘Dirigentenslag’
RODEN – Naar aanleiding van het succes van het televisieprogramma ‘Maestro’ houdt christelijke muziekvereniging Oranje zaterdag 2 april (20.00 uur) in de Pompstee haar eigen ‘Dirigentenslag’. De wedstrijd om eeuwige roem (en een beker) zal gaan tussen burgemeester Klaas Smid, voormalig dominee Harm Jan Meijer en ondernemer Emiel van er Heide.
‘Dirigentenslag’ maakt onderdeel uit van het voorjaarsconcert van Oranje, waarbij er optredens gepland staan van het A-orkest en van het Jeugdorkest. Tussendoor zullen de drie bekende inwoners van Noordenveld elk een verschillend muziekstuk van een minuut of vier dirigeren. Een jury, die bestaat uit onder meer Wilbert Zwier (dirigent van Oranje) en Maarten Looyenga, zal de drie beoordelen. ‘ Harm Jan en Emiel hebben al geoefend aan de hand van bijvoorbeeld video’s op You Tube. Sterker nog, ze hebben al met het orkest gerepeteerd. De burgemeester nog niet. Die had een te druk programma’, zegt Ubo Bolt namens de muziekvereniging. ‘Wilbert geeft het trio instructies. Hij geeft ze tips hoe ze het orkest aan de gang krijgen. Al met al gaat het natuurlijk om het gehele plaatje. Hoe staat iemand er bij, wat is de uitstraling. Daar zal het om gaan bij de beoordeling’, zegt Bolt.
Oranje hoopt door ‘Dirigentenslag’ te integreren in het voorjaarsconcert, meer publiek naar de Pompstee te lokken. ‘We hebben de entree bewust laag gehouden. Voor vijf euro is men al binnen. Ja, de burgemeester doet graag mee. Jenny Waninge heeft hem namens de speciaal opgerichte commissie gevraagd. Ook het publiek zal de verrichtingen van de dirigenten goed kunnen volgen. We plaatsen een videocamera, waardoor de toeschouwers ook de gezichten van de dirigenten goed kunnen zien. Een leuk programma, lijkt me. Oranje wil zich toch al onderscheiden. Nu komen we met ‘Dirigentenslag’, eerder al deden we samen met Feniks een optreden rond de kerstdagen. Doel is om de Pompstee vol te krijgen. Dat moet lukken, dunkt me. Want wie wil nou niet met eigen ogen zien of onze nieuwe burgemeester de boel een beetje kan dirigeren’, besluit Bolt.
Het concert van Oranje start dus om 20.00 uur. Er is echter al vanaf 19.30 uur muziek in de Pompstee, want vanaf dat tijdstip klinken de klanken van Steelband Pan Magic van Paula James uit Grootegast. De entree bedraagt dus vijf euro, kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen.

UIT DE KRANT

Lees ook