Mantelzorg in beeld

Afbeelding
actueel

NOORDENVELD. - Afgelopen week werd door Welzijn in Noordenveld en het Contactpunt Mantelzorg Noordenveld een mooi boekje gepresenteerd onder de naam ‘Mantelzorg in beeld’.

Het thema van de tiende dag van de mantelzorg, zoals die in 2015 werd gehouden, was ‘ Laat je zien’. In deze uitgave is het resultaat te zien van vijf mantelzorgers die alledaagse zorgmomenten vast hebben gelegd en er iets over vetellen. Zo wordt stilgestaan bij de zorg en toewijding die zij, en met hen andere mantelzorgers, aan de dag leggen. Jannie Houwing van WiN en Hennie Lutjes als voorzitter van het Contactpunt Mantelzorg Noordenveld waren beiden zeer onder de indruk van het boekje. ‘Mantelzorg wordt op deze manier treffend in beeld gebracht en zo krijgen wij een kijkje in hun vertrouwde omgeving. Dat zij dat met anderen hebben willen delen maakt mantelzorg zichtbaar voor anderen,’ laten zij beiden weten.

De foto’s in het boekje zijn gemaakt door leden van Fotoclub Noordenveld. Tijdens de presentatie waren van alle geledingen enkele leden aanwezig (foto). Vanuit de fotoclub ging het om Aart Nieuwkoop, Piet Bakker, Joan Jensch en Dolf Flinker. Mantelzorgers die in het boekje naar voren komen zijn Harma Venema, Evelien Geersing, Pieter van den Bosch en Jaap Leekstra. Vanuit het CPN en WiN waren betrokken Jannie Houwing, Tine Beks en Hennie Lutjes.

UIT DE KRANT