WhatsApp maakt Norg veiliger

Afbeelding
actueel

NORG – Tevredenheid alom bij de Norger werkgroep die de aansturing en ontwikkeling regelt ten aanzien van WhatsApp Buurtpreventie in het dorp. De gemeente Noordenveld heeft voor Norg drie borden beschikbaar gesteld die inmiddels op enkele toegangswegen zijn geplaatst. Het bord bij de Langeloërweg werd afgelopen week officieel onthuld. Een actie waar ook leden van de werkgroep bij aanwezig waren.

Op de foto politieagent Robert Bouma, Linda Been lid werkgroep, Irene Hulsebosch gemeente Noordenveld, Ivo Baurichter lid werkgroep, Maznu Holthuis politie Noordenveld en Hendikus Been lid werkgroep. Op de foto ontbreekt lid van de werkgroep Paul Guldenaar.

De afgelopen maanden vond in het dorp een oefening plaats waarbij buurtbewoners met dit nieuwe initiatief kennis konden maken. Ook vond er een workshop plaats.

Robert Bouma benadrukte het belang van WhatsAppgroepen. ‘Burgernet en WhatsApp zijn een gouden koppel. Ze versterken elkaar, het staat voor buurtpreventie in optima forma. Je ziet als burger iets gebeuren in je buurt, je belt 112 en maakt melding middels WhatsApp. Zo kunnen veel mensen uit de buurt meekijken naar verdachte signalen. De politie kan zo op deze wijze beter haar werk doen en de pakkans is groter. Misdrijf voorkomen en elkaar alarmeren zijn de doelstelling van WhatsAppgroepen. We werken volgens de methode SAAR en dat staat voor Signaleren, Alarmeren, Appen en Reageren,’ laat hij weten. WhatsAppgroepen benomen zelfstandig een beheerder en zijn vrij in de onderwerpen die worden ingebracht. ‘Het hoeft niet alleen bij een verdacht signaal te blijven. Een hond die vermist wordt, kan ook op WhatsApp. Het is maar wat je afspreekt,’ zegt Robert Bouma.

Wie meer wil weten over Buurtpreventie en WhatsApp kan hiervoor contact opnemen met de buurtwerkers van Welzijn in Noordenveld. In Norg waren Bob Hulshof en Femma Bezu bij de werkgroep organisatie betrokken, tel. 050 3176500.

UIT DE KRANT

Lees ook