Zevenhuizen geeft vrijheid door

actueel

ZEVENHUIZEN - Het 4 mei Comité van Zevenhuizen gedenkt de oorlogsslachtoffers die gevallen zijn in het dorp elk jaar opnieuw. Samen met de nabestaanden, de kinderen van de basisscholen, en de inwoners van Zevenhuizen hebben zij ook dit jaar bovenstaande woorden weer kracht bij kunnen zetten. De verhalen over de oorlogsslachtoffers mogen niet verloren gaan en daarom is het belangrijk de jeugd uit Zevenhuizen te betrekken bij de herdenking.

De vlaggen op de Haspel, het Hoofddiep en op de begraafplaats werden dit jaar gehesen door een jeugddelegatie van KV Sparta. In het Verenigingsgebouw werd in kleine kring met de nabestaanden, leden van de SP7, Wethouder Honnef van de Gemeente Leek, DES en de OV van Zevenhuizen een moment stil gestaan bij de 15 oorlogsslachtoffers uit Zevenhuizen.

De kinderen van basisschool De Delta en basisschool Het Veenpluis ontstaken voor ieder slachtoffer een kaars bij de gedenkkeien. Inwoners van Zevenhuizen konden deelnemen aan de Stille Toch naar de begraafplaats alwaar de herdenking bij het Oorlogsmonument zou worden voortgezet. Freerk Kramer en Tanja de Groot (leerlingen van de basisscholen uit Zevenhuizen) droegen een gedicht voor waarna de kranslegging plaatsvond. Een prachtige afsluiting van een gedenkwaardige dag die zeker in ere gehouden zal moeten worden om hen die stierven voor onze vrijheid niet te vergeten.

UIT DE KRANT